2blikjesedamame boontjes - (à ca. 200g uitlekgewicht)
1middelgrote komkommer
10blaadjesverse munt
100mlgroente boullion
sojasaus - naar smaak
zwarte sesam pitjes - ca. 1 tl, voor garnering
peper - versgemalen, naar smaak
verse munt - extra blaadjes voor garnering
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak eerst de blikjes edamame open en leeg ze in een vergiet. Spoel ze dan schoon onder de koude kraan en doe ze in een soeppan.
Voeg hier de 10 blaadjes munt aan toe en de 100 ml bouillon. Breng op smaak met wat vers gemalen zwarte peper. Breng aan de kook en laat het geheel op zacht vuur 15 minuten koken.
Intussen snijden we de komkommer in kleine blokjes op een snijplank.
Voeg na de 15 minuten de komkommer toe en neem je staafmixer erbij. Pureer het geheel tot het een mooie gladde massa is geworden. Doordat je koude komkommer toevoegt krijg je dus een lauwwarme soep.
Schep de soep in mooie glaasjes en als laatste strooi je er wat zwarte sesam pitjes op en een klein scheutje sojasaus. We gebruiken dus veder geen zout in dit gerechtje want de sojasaus is zout genoeg.