Edamame soepje met munt

Edamame soepje met munt

Edamame soepje met munt

Terwijl ik op vakantie was kwam bij mij thuis de nieuwe challenge van Bonduelle binnen. Deze keer gaan we aan de slag met de edamame boon. Dat is een soja boontje. Eda betekent in het Japans tak en mame zijn boontjes. Dus letterlijk “boontjes aan een tak”. Het mooie aan deze boontjes is dat ze hoge voedingswaarden hebben. Ze zijn rijk aan eiwit, ijzer en omega3-vetzuren. Daarbij zit er in 100 gram edamame ongeveer 120 Kcal dus passen ze in een gezonde leefstijl. Nu moest ik natuurlijk met een bijzonder gerecht komen want ze moesten ook nog eens de hoofdrol spelen in mijn recept. En zo ontstond dit edamame soepje met munt. Allerlei ingrediënten die je zomaar ook in een rolletje sushi zou kunnen verwachten maar nu maken we er een lauw-warm soepje mee.

Voor één pan soep heb je nodig:

  • 2 blikjes edamame boontjes van Bonduelle
  • 1 hele komkommer
  • 10 blaadjes munt
  • 100 ml groente boullionEdamame soepje met munt
  • sojasaus
  • zwarte sesam pitjes
  • peper
  • paar losse blaadjes munt om te garneren

En zo maak je de soep:

-Maak eerst de blikjes edamame open en leeg ze in een vergiet. Spoel ze dan schoon onder de koude kraan en doe ze in een soeppan.

-Voeg hier de 10 blaadjes munt aan toe en de 100 ml bouillon. Breng op smaak met wat vers gemalen zwarte peper. Breng aan de kook en laat het geheel op zacht vuur 15 minuten koken.

-Intussen snijden we de komkommer in kleine blokjes op een snijplank.

-Voeg na de 15 minuten de komkommer toe en neem je staafmixer erbij. Pureer het geheel tot het een mooie gladde massa is geworden. Doordat je koude komkommer toevoegt krijg je dus een lauwwarme soep.Edamame soepje met munt

 

-Schep de soep in mooie glaasjes en als laatste strooi je er wat zwarte sesam pitjes op en een klein scheutje sojasaus. We gebruiken dus veder geen zout in dit gerechtje want de sojasaus is zout genoeg.

Wat een leuk pakket was het toch weer deze keer en wat een leuke uitdaging om elke keer weer aan de slag te gaan om met een apart recept te komen.

 

 

1 gedachte over “Edamame soepje met munt”

  1. Pingback: Crispy sushi torentjes - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.