Feestelijke Mini Slagroomtaartjes met Seizoensfruit
Deze mini slagroomtaartjes combineren knapperig bladerdeeg met romige slagroom en vers seizoensfruit. Een elegant toetje dat er moeilijk uitziet maar verrassend eenvoudig te maken is. Perfect voor feestjes, high tea of als verwentoetje.
vers fruit zoals frambozen, blauwe bessen en aardbeien
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Ontdooi het bladerdeeg en snijd elk plakjes in 4 kleine vierkantjes.Leg ze op een bakplaat met bakpapier bekleed en bestrooi de bovenkant met wat kristalsuiker. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuutjes tot ze mooi goudbruin zijn.
Klop de slagroom stijf en schep in een spuitzak, bewaar in de koelkast tot gebruik.
Haal de vierkantjes uit de oven en laat even afkoelen, daarna snijd je ze met een kartelmes open.
Spuit wat slagroom op het onderkantje en leg wat fruit erop, vervolgens weer een laagje bladerdeeg en bouw zo je torentje.
Als laatste een toef bovenop met een stukje fruit en dan serveren.
Heerlijk Happen!
Voor een wat stevigere slagroom kun je een zakje klopfix gebruiken, of een beetje extra mascarpone.Seizoen tip: Pas het fruit aan per seizoen - frambozen en aardbeien in de zomer, appels en peren in de herfst. Voorbereiden: De bladerdeeg bodemjes kunnen een dag van tevoren gebakken worden. Variatie: Voeg een beetje vanille-extract toe aan de slagroom voor extra smaak. Serveren: Serveer binnen 2 uur na het maken voor de beste textuur. Kinderen: Laat kinderen helpen met het versieren - ze vinden het leuk om hun eigen taartje te maken. Bewaren: Restjes kunnen 1 dag in de koelkast, maar zijn het lekkerst vers. Presentatie tip: Bestrooi met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.
Nutrition Facts
Feestelijke Mini Slagroomtaartjes met Seizoensfruit
Amount per Serving
Calories
626
% Daily Value*
Fat
93
g
143
%
Saturated Fat
32
g
200
%
Polyunsaturated Fat
10
g
Monounsaturated Fat
45
g
Cholesterol
71
mg
24
%
Sodium
475
mg
21
%
Potassium
172
mg
5
%
Carbohydrates
85
g
28
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
926
IU
19
%
Vitamin C
0.4
mg
0
%
Calcium
60
mg
6
%
Iron
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.