Slagroomtaartjes met vers fruit

Slagroomtaartjes met vers fruit

Schattige kleine taartjes met lekker veel vers fruit erbij.
Slagroomtaartjes met vers fruit

Als je wat te vieren hebt of gewoon om jezelf eens te verwennen. Deze héérlijke mini slagroomaartjes met vers fruit gaan gegarandeerd op! Je kunt ze elk seizoen maken en het fruit van dat moment gebruiken om ze te versieren. Ook bij dit receptje houden we het lekker makkelijk en je hoeft er dus geen uren voor in de keuken te staan. Omdat de frambozen in het voorjaar niet op te krijgen zijn hier in de tuin maak ik deze slagroomtaartjes met vers fruit. Deze keer  met flinke frambozen uit eigen tuin! De printbare receptkaart staat onderaan deze blog.

Slagroomtaartjes met vers fruit
Zien deze slagroomtaartjes met vers fruit er niet schattig uit?

Voor 4 personen heb je nodig:

-3 plakjes bladerdeeg
-250 ml vers geklopte slagroom
-vers fruit naar keuze
-een paar eetlepels witte kristalsuiker

Dit is hoe je de slagroomtaartjes met vers fruit maakt:

-Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.

-Ontdooi het bladerdeeg voor de taartjes met vers fruit, je snijd daarna elke plak in 4 kleine vierkantjes. Leg de kleine vierkantjes op een bakplaat bekleed met bakpapier, en strooi dan over elk vierkantje wat kristalsuiker. -Zet in de voorverwarmde oven.
-Klop ondertussen de slagroom en doe deze in een spuitzak en leg weg in de koelkast tot gebruik.

-Na ongeveer 15 minuten haal je de vierkantjes voor de slagroomtaartjes met fruit  uit de oven als ze mooi goudbruin zijn. Laat ze even  afkoelen, daarna pak je een kartelmes en snij je ze voorzichtig open.( Het bladerdeeg is wat opgebold en er is een duidelijke snij-lijn te zien waar je het mes in kunt zetten)
Zo heb je een onderkant en een bovenkant.

-Neem de slagroom uit de koelkast en spuit voorzichtig op een onderkantje een laagje slagroom, daarop leg je wat fruit naar keuze.

Je kunt zelf bepalen hoe hoog je de slagroomtaartjes torentjes met vers fruit wilt maken, wil je 3 laagjes net als ik dan neem je vervolgens nog een onderkantje en spuit op beide zijdes wat slagroom, leg deze voorzichtig op het verse fruit en bouw je torentje af.

Slagroomtaartjes met vers fruit

En zo heb je super schattige slagroomtaartjes met vers fruit die eigenlijk iedereen wel lust, dus ik zeg: Heerlijk Happen!

Slagroomtaartjes met vers fruit

Slagroomtaartjes met vers fruit

Schattige kleine taartjes met lekker veel vers fruit erbij.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: taart
Keuken: European
Trefwoord: fruit, gebakje, slagroom, taart
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 3 plakken balderdeeg
  • 250 ml slagroom
  • kristalsuiker
  • vers fruit zoals frambozen, blauwe bessen en aardbeien

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Ontdooi het bladerdeeg en snijd elk plakjes in 4 kleine vierkantjes.Leg ze op een bakplaat met bakpapier bekleed en bestrooi de bovenkant met wat kristalsuiker. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuutjes tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Klop de slagroom stijf en schep in een spuitzak, bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Haal de vierkantjes uit de oven en laat even afkoelen, daarna snijd je ze met een kartelmes open.
  • Spuit wat slagroom op het onderkantje en leg wat fruit erop, vervolgens weer een laagje bladerdeeg en bouw zo je torentje.
  • Als laatste een toef bovenop met een stukje fruit en dan serveren.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Voor een wat stevigere slagroom kun je een zakje klopfix gebruiken, of een beetje extra mascarpone.
Wat vind je van dit recept?

Meer recepten zoals slagroomtaartjes met vers fruit proberen? Kijk dan eens naar deze recepten:

De perfecte Paastaart om te delen of Creepy eye Halloweentoetje

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

8 gedachten over “Slagroomtaartjes met vers fruit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept