Slagroomtaartjes met vers fruit

Geschatte leestijd: 4 minuten

Als je wat te vieren hebt of gewoon om jezelf eens te verwennen. Deze héérlijke mini slagroomaartjes met vers fruit gaan gegarandeerd op! Je kunt ze elk seizoen maken en het fruit van dat moment gebruiken om ze te versieren. Ook bij dit receptje houden we het lekker makkelijk en je hoeft er dus geen uren voor in de keuken te staan. Omdat de frambozen in het voorjaar niet op te krijgen zijn hier in de tuin maak ik deze slagroomtaartjes met vers fruit. Deze keer  met flinke frambozen uit eigen tuin!

Frambozen zijn afkomstig uit Europa en Noord-Azië. Ze worden al vele honderden jaren gegeten en werden in de Middeleeuwen vaak gebruikt voor het maken van gelei, sauzen en fruitwijn. Frambozen zijn rijk aan vitamine C, antioxidanten en vezels en worden gegeten als snack, gebruikt als ingredient in gerechten of verwerkt in producten zoals jams, sauzen en ijs. Ze zijn tegenwoordig wereldwijd verkrijgbaar en zijn een populaire keuze voor gezonde snacks en toetjes.

Slagroomtaartjes met vers fruit
Zien deze slagroomtaartjes met vers fruit er niet schattig uit?

Deze slagroomtaartjes zijn zo lekker omdat ze een heerlijke combinatie zijn van knapperig bladerdeeg, romige slagroom en fris fruit. Het bladerdeeg is lekker luchtig en krokant en vormt een goede basis voor de vulling. De slagroom is zacht en zoet en geeft de taartjes een romige textuur. Het fruit is sappig en fris en zorgt voor een lekkere bite en een kleurrijk contrast. De smaken passen perfect bij elkaar en maken de taartjes tot een ware traktatie.

Dit is hoe je de slagroomtaartjes met vers fruit maakt:

-Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.

-Ontdooi het bladerdeeg voor de taartjes met vers fruit, je snijd daarna elke plak in 4 kleine vierkantjes. Leg de kleine vierkantjes op een bakplaat bekleed met bakpapier, en strooi dan over elk vierkantje wat kristalsuiker. -Zet in de voorverwarmde oven.
-Klop ondertussen de slagroom en doe deze in een spuitzak en leg weg in de koelkast tot gebruik.

-Na ongeveer 15 minuten haal je de vierkantjes voor de slagroomtaartjes met fruit  uit de oven als ze mooi goudbruin zijn. Laat ze even  afkoelen, daarna pak je een kartelmes en snij je ze voorzichtig open.( Het bladerdeeg is wat opgebold en er is een duidelijke snij-lijn te zien waar je het mes in kunt zetten)
Zo heb je een onderkant en een bovenkant.

-Neem de slagroom uit de koelkast en spuit voorzichtig op een onderkantje een laagje slagroom, daarop leg je wat fruit naar keuze.

Je kunt zelf bepalen hoe hoog je de slagroomtaartjes torentjes met vers fruit wilt maken, wil je 3 laagjes net als ik dan neem je vervolgens nog een onderkantje en spuit op beide zijdes wat slagroom, leg deze voorzichtig op het verse fruit en bouw je torentje af.

Slagroomtaartjes met vers fruit

En zo heb je super schattige slagroomtaartjes met vers fruit die eigenlijk iedereen wel lust, dus ik zeg: Heerlijk Happen!

Slagroomtaartjes met vers fruit

Slagroomtaartjes met vers fruit

Schattige kleine taartjes met lekker veel vers fruit erbij.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 23 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: taart
Keuken: European
Trefwoord: fruit, gebakje, slagroom, taart
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 626kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 3 plakken bladerdeeg
  • 250 ml slagroom
  • kristalsuiker
  • vers fruit zoals frambozen, blauwe bessen en aardbeien

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Ontdooi het bladerdeeg en snijd elk plakjes in 4 kleine vierkantjes.Leg ze op een bakplaat met bakpapier bekleed en bestrooi de bovenkant met wat kristalsuiker. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuutjes tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Klop de slagroom stijf en schep in een spuitzak, bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Haal de vierkantjes uit de oven en laat even afkoelen, daarna snijd je ze met een kartelmes open.
  • Spuit wat slagroom op het onderkantje en leg wat fruit erop, vervolgens weer een laagje bladerdeeg en bouw zo je torentje.
  • Als laatste een toef bovenop met een stukje fruit en dan serveren.
  • Heerlijk Happen!
Voor een wat stevigere slagroom kun je een zakje klopfix gebruiken, of een beetje extra mascarpone.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten zoals slagroomtaartjes met vers fruit proberen? Kijk dan eens naar deze recepten:

De perfecte Paastaart om te delen of Creepy eye Halloweentoetje

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

mini slagroomtaartjes

Start » Koek en taart » Slagroomtaartjes met vers fruit

12 gedachten over “Slagroomtaartjes met vers fruit”

  1. Pingback: Pasteitje met garnalenragout en verse bieslook - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Basisrecept voor heerlijke oliebollen - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Vierkante Italiaanse pizza al taglio - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Tilburgse Schrobbeler cheesecake - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Gekleurd yoghurtijs met vers fruit - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Gegrilde aubergine met geitenkaas mousse - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept