Slagroomtaartjes met vers fruit

Slagroomtaartjes met vers fruit

Slagroomtaartjes met vers fruit

Als je wat te vieren hebt of gewoon om jezelf eens te verwennen. Deze héérlijke mini-taartjes gaan gegarandeerd op! Je kunt ze elk seizoen maken en het fruit van dat moment gebruiken om ze te versieren. Ook bij dit receptje houden we het lekker makkelijk en je hoeft er dus geen uren voor in de keuken te staan. Omdat de frambozen in het voorjaar niet op te krijgen zijn hier in de tuin maak ik deze slagroomtaartjes met vers fruit met flinke frambozen uit eigen tuin!

Voor 4 personen heb je nodig:slagroomtaartjes met vers fruit

-3 plakjes bladerdeeg
-250 ml vers geklopte slagroom
-vers fruit naar keuze
-een paar eetlepels witte kristalsuiker

Dit is hoe je ze maakt:

-Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.

-Ontdooi het bladerdeeg, je snijdt daarna elke plak in 4 kleine vierkantjes.-Leg de kleine vierkantjes op een bakplaat bekleed met bakpapier, en strooi dan over elk vierkantje wat kristalsuiker. Zet in de voorverwarmde oven.
-Klop ondertussen de slagroom en doe deze in een spuitzak en leg weg in de koelkast tot gebruik.

-Na ongeveer 15 minuten haal je de vierkantjes uit de oven als ze mooi goudbruin zijn. Laat ze even  afkoelen, daarna pak je een kartelmes en snij je ze voorzichtig open.( Het bladerdeeg is wat opgebold en er is een duidelijke snij-lijn te zien waar je het mes in kunt zetten)
Zo heb je een onderkant en een bovenkant.

-Neem de slagroom uit de koelkast en spuit voorzichtig op een onderkantje een laagje slagroom, daarop leg je wat fruit naar keuze.

Je kunt zelf bepalen hoe hoog je de torentjes wilt maken, wil je 3 laagjes net als ik dan neem je vervolgens nog een onderkantje en spuit op beide zijdes wat slagroom, leg deze voorzichtig op het fruit en bouw je torentje af.

Slagroomtaartjes met vers fruitSlagroomtaartjes met vers fruit

En zo heb je super schattige taartjes die eigenlijk iedereen wel lust, dus ik zeg: Heerlijk Happen!

2 gedachten over “Slagroomtaartjes met vers fruit”

  1. Pingback: Gegrilde aubergine met geitenkaas mousse - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Kerst trifle met verse vruchtjes - Heerlijke Happen |Foodblog|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *