Als je wat te vieren hebt of gewoon om jezelf eens te verwennen. Deze héérlijke mini slagroomaartjes met vers fruit gaan gegarandeerd op! Je kunt ze elk seizoen maken en het fruit van dat moment gebruiken om ze te versieren. Ook bij dit receptje houden we het lekker makkelijk en je hoeft er dus geen uren voor in de keuken te staan. Omdat de frambozen in het voorjaar niet op te krijgen zijn hier in de tuin maak ik deze slagroomtaartjes met vers fruit. Deze keer met flinke frambozen uit eigen tuin! De printbare receptkaart staat onderaan deze blog. mini slagroomtaartjes

Voor 4 personen heb je nodig:

-3 plakjes bladerdeeg
-250 ml vers geklopte slagroom
-vers fruit naar keuze
-een paar eetlepels witte kristalsuiker
Dit is hoe je de slagroomtaartjes met vers fruit maakt:
-Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
-Ontdooi het bladerdeeg voor de taartjes met vers fruit, je snijd daarna elke plak in 4 kleine vierkantjes. Leg de kleine vierkantjes op een bakplaat bekleed met bakpapier, en strooi dan over elk vierkantje wat kristalsuiker. -Zet in de voorverwarmde oven.
-Klop ondertussen de slagroom en doe deze in een spuitzak en leg weg in de koelkast tot gebruik.
-Na ongeveer 15 minuten haal je de vierkantjes voor de slagroomtaartjes met fruit uit de oven als ze mooi goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen, daarna pak je een kartelmes en snij je ze voorzichtig open.( Het bladerdeeg is wat opgebold en er is een duidelijke snij-lijn te zien waar je het mes in kunt zetten)
Zo heb je een onderkant en een bovenkant.
-Neem de slagroom uit de koelkast en spuit voorzichtig op een onderkantje een laagje slagroom, daarop leg je wat fruit naar keuze.
Je kunt zelf bepalen hoe hoog je de slagroomtaartjes torentjes met vers fruit wilt maken, wil je 3 laagjes net als ik dan neem je vervolgens nog een onderkantje en spuit op beide zijdes wat slagroom, leg deze voorzichtig op het verse fruit en bouw je torentje af.
Slagroomtaartjes met vers fruit
En zo heb je super schattige slagroomtaartjes met vers fruit die eigenlijk iedereen wel lust, dus ik zeg: Heerlijk Happen!

Slagroomtaartjes met vers fruit
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 3 plakken bladerdeeg
- 250 ml slagroom
- kristalsuiker
- vers fruit zoals frambozen, blauwe bessen en aardbeien
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Ontdooi het bladerdeeg en snijd elk plakjes in 4 kleine vierkantjes.Leg ze op een bakplaat met bakpapier bekleed en bestrooi de bovenkant met wat kristalsuiker. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuutjes tot ze mooi goudbruin zijn.
- Klop de slagroom stijf en schep in een spuitzak, bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Haal de vierkantjes uit de oven en laat even afkoelen, daarna snijd je ze met een kartelmes open.
- Spuit wat slagroom op het onderkantje en leg wat fruit erop, vervolgens weer een laagje bladerdeeg en bouw zo je torentje.
- Als laatste een toef bovenop met een stukje fruit en dan serveren.
- Heerlijk Happen!
Meer recepten zoals slagroomtaartjes met vers fruit proberen? Kijk dan eens naar deze recepten:
De perfecte Paastaart om te delen of Creepy eye Halloweentoetje
mini slagroomtaartjes
Precies iets voor mij!! Niet te moeilijk en zo lekker
Precies! Deze is echt voor jou
Super makkelijk zijn deze! Ik ga ze vaker maken.
Dat snap ik, ze zijn erg lekker
Heerlijk!!
Pingback: Pasteitje met garnalenragout en verse bieslook - Heerlijke Happen
Pingback: Basisrecept voor heerlijke oliebollen - Heerlijke Happen
Dit gaat er altijd wel in. Heerlijk!
Pingback: Vierkante Italiaanse pizza al taglio - Heerlijke Happen
Pingback: Tilburgse Schrobbeler cheesecake - Heerlijke Happen
Pingback: Gekleurd yoghurtijs met vers fruit - Heerlijke Happen