Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Haal je vellen filodeeg uit de oven en uit de verpakking, laat ze ontdooien en vouw ze voorzichtig open. ( Je kunt eventueel een vochtige theedoek erop leggen om ze niet uit te laten drogen)
Neem je pan erbij en doe hierin water en het bouillonblokje en breng aan de kook. Voeg de in stukken gesneden kippendij toe en blancheer 10-15 minuten tot de kip gaar is.
In de koekenpan bak je een omelet van de drie eieren. Leg op een bord apart tot gebruik.
Snipper de knoflook en de ui.
Verhit de koekenpan opnieuw en bak hier de knoflook,ui en bami groenten. Breng op smaak met de Chinese kruiden en voeg 1/2 el ketjap toe. Zet daarna het vuur uit.
Haal de kip uit de pan en laat even uitlekken, snijd of scheur de kip in stukjes en snijd de omelet in reepjes en voeg toe aan de groentenmix.
Neem de vellen filodeeg erbij. Besmeer 1 vel met wat wokolie leg er nog 1 vel op en besmeer deze ook. Schep de vulling op de deegvelletjes en vouw er voorzichtig een pakketje van. Besmeer ook de buitenkant een beetje met olie en bestrooi met de sesampitjes.
Herhaal met de rest van de filodeegvellen.
Leg ze op een bakblik bekleed met bakpapier en zet in de oven voor een minuut of 20-25 tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveer met loempiasaus en Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Filodeeg loempia uit de oven
Amount per Serving
Calories
211
% Daily Value*
Fat
16
g
25
%
Saturated Fat
4
g
25
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
196
mg
65
%
Sodium
106
mg
5
%
Potassium
200
mg
6
%
Carbohydrates
1
g
0
%
Fiber
0.01
g
0
%
Sugar
0.1
g
0
%
Protein
16
g
32
%
Vitamin A
236
IU
5
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
25
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.