Filodeeg loempia uit de oven

Filodeeg loempia uit de oven met kippendij

Een homemade loempia uit de oven, makkelijk èn lekker!
Filodeeg loempia uit de oven

Hoe vaak eet jij eigenlijk een loempia? Om eerlijk te zijn ik bijna nooit. We bestellen hier zelden bij de Chinees en als ik dat al doe dan geen loempia. Heel af en toe koop ik er één in de stad bij zo’n karretje met Vietnamese loempia’s. En toch koos ik ervoor om deze filodeeg loempia uit de oven te maken toen ik weer mee deed aan de foodblog swap van Mandy. Mijn toegewezen foodie deze keer kende ik al, sterker nog ze is zelfs al eens bij mij thuis geweest. De laatste tijd is Inge van KnoeienmetInge wat minder actief online. Daar heeft ze nog niets over gepost maar wellicht druk met haar werk. In ieder geval viel mijn oog op deze loempia en met nog een aantal filodeegvellen in de vriezer was de keuze snel gemaakt. Deze filodeeg loempia uit de oven is helemaal niet zo ingewikkeld om te maken, en volop smaak!

Filodeeg loempia uit de oven
Lekker crispy door het filodeeg.
Filodeeg loempia uit de oven

Filodeeg loempia uit de oven

Een homemade loempia uit de oven, makkelijk èn lekker!
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinese
Trefwoord: filodeeg, kippendij, taugé
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 loempia’s
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan
pan

Ingrediënten: 

  • 350 gr kippendij
  • 400 gr bamigroenten pakket
  • 3 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 1 witte ui
  • 1 pak filodeeg
  • 1 blokje kippenbouillon
  • wok olie
  • Chinese kruiden
  • ketjap
  • sesampitjes wit en zwart

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Haal je vellen filodeeg uit de oven en uit de verpakking, laat ze ontdooien en vouw ze voorzichtig open. ( Je kunt eventueel een vochtige theedoek erop leggen om ze niet uit te laten drogen)
  • Neem je pan erbij en doe hierin water en het bouillonblokje en breng aan de kook. Voeg de in stukken gesneden kippendij toe en blancheer 10-15 minuten tot de kip gaar is.
  • In de koekenpan bak je een omelet van de drie eieren. Leg op een bord apart tot gebruik.
  • Snipper de knoflook en de ui.
  • Verhit de koekenpan opnieuw en bak hier de knoflook,ui en bami groenten. Breng op smaak met de Chinese kruiden en voeg 1/2 el ketjap toe. Zet daarna het vuur uit.
  • Haal de kip uit de pan en laat even uitlekken, snijd of scheur de kip in stukjes en snijd de omelet in reepjes en voeg toe aan de groentenmix.
  • Neem de vellen filodeeg erbij. Besmeer 1 vel met wat wokolie leg er nog 1 vel op en besmeer deze ook. Schep de vulling op de deegvelletjes en vouw er voorzichtig een pakketje van. Besmeer ook de buitenkant een beetje met olie en bestrooi met de sesampitjes.
  • Herhaal met de rest van de filodeegvellen.
  • Leg ze op een bakblik bekleed met bakpapier en zet in de oven voor een minuut of 20-25 tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Serveer met loempiasaus en Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Filodeeg loempia uit de oven
Door de sesamzaadjes krijg je extra veel smaak.

Filodeeg loempia uit de oven

De loempia komt van oorsprong uit China, maar je vind het eigenlijk in heel Azië terug. Een grappig weetje is dat de meeste loempia’s gewoon hier in Nederland geproduceerd worden. Per dag rollen er zo’n goede 700 duizend loempia’s van de band bij Beckers. En nee die worden niet door ons opgegeten maar die gaan met de export naar het buitenland. Zelf maken betekent dus ook dat je zelf kunt bepalen wat je erin stopt. En dan zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos. Vlees, Vega, groenten bedenk het maar en je zou het erin kunnen doen!

Andere lekkere gerechtjeszoals filodeeg loempia uit de oven? Hij staat hier vaak genoeg aan dus probeer eens één van deze:

Filodeeg loempia uit de oven
Net zo lekker als de gefrituurde loempia van de Chinees.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept