Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 240 graden.
Meng de suiker, gist, en 75 ml warm water in een kom en laat dit staan tot het gaat schuimen, dit is na ongeveer 10 minuten.
Meng daarna het gistmengsel met de bloem en het zout, roer het goed door en voeg 1 eetlepel per keer het warme water uit het extra bakje met water toe, tot alle bloem is opgenomen. Als het een samenhangend deeg is leg je het op een met bloem bestoven werkblad en kneed je het tot een mooi elastisch deeg is.
Neem een grote kom en doe hier de olijfolie in en leg het deeg in de kom, draai het even zodat het hele deeg een laagje olie heeft, dek het af met een vochtige doek en laat het deeg 30 minuten rijzen tot het verdubbeld is.
Druk de lucht uit het deeg en kneed het even kort door en druk het dan uit tot een mooie lap en leg hem op een licht ingevette bakplaat, bestrijk met wat olijfolie en duw met je vingers wat kuiltjes erin.
Bestrooi het deeg met de rozemarijn blaadjes, het knoflookpoeder en als laatse het zeezout.
Bak als laatste de foccacia in de oven af in ongeveer 10-20 minuutjes, lekkere tapenade erbij
Nutrition Facts
Focaccia met rozemarijn en knoflook
Amount per Serving
Calories
260
% Daily Value*
Fat
6
g
9
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
2
g
Sodium
36
mg
2
%
Potassium
238
mg
7
%
Carbohydrates
42
g
14
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin C
0.01
mg
0
%
Calcium
35
mg
4
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.