
Focaccia met rozemarijn en knoflook
Francine kookt bij Keuken Kampioen een Focaccia met rozemarijn en knoflook. Dit brood zal het goed doen op een feestje of gewoon op een zondagmiddag bij een lekker soepje of BBQ. Het is een italiaans platbrood met een al eeuwen oude traditie toen het nog op hete steen werd gebakken, tegenwoordig zijn er vele varianten mogelijk met en zonder olijfjes of zongedroogde tomaten, maar mijn favoriet blijft toch dit focaccia recept foccacia met rozemarijn en knoflook.
Dit is wat je bodig hebt voor 1 Focaccia met rozemarijn en knoflook:

- 1 theelepel suiker
- 2 1/2 theelepel gist
- 75 ml warm water op 45 graden
- 250 gram bloem
- 1/4 theelepel zout
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- Takje verse rozemarijn
- 2 eetlepels knoflookpoeder
- 1 eetlepel zeezout als garnering
- 1 extra bakje warm water
En dit is hoe je dit focaccia recept maakt:
-Verwarm de oven voor op 240 graden.
-Meng de suiker, gist, en 75 ml warm water in een kom en laat dit staan tot het gaat schuimen, dit is na ongeveer 10 minuten.
-Meng daarna het gistmengsel met de bloem en het zout, roer het goed door en voeg 1 eetlepel per keer het warme water uit het extra bakje met water toe, tot alle bloem is opgenomen. Als het een samenhangend deeg is leg je het op een met bloem bestoven werkblad en kneed je het tot een mooi elastisch deeg is.
-Neem een grote kom en doe hier de olijfolie in en leg het deeg in de kom, draai het even zodat het hele deeg een laagje olie heeft, dek het af met een vochtige doek en laat het deeg 30 minuten rijzen tot het verdubbeld is.

-Druk de lucht uit het deeg en kneed het even kort door en druk het dan uit tot een mooie lap en leg hem op een licht ingevette bakplaat, bestrijk met wat olijfolie en duw met je vingers wat kuiltjes erin.
-Bestrooi het deeg met de rozemarijn blaadjes, het knoflookpoeder en als laatse het zeezout.
-Bak als laatste de foccacia in de oven af in ongeveer 10-20 minuutjes, lekkere tapenade erbij: Héérlijk happen!

Focaccia met rozemarijn en knoflook
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 theelepel suiker
- 2 1/2 theelepel gist
- 75 ml warm water op 45 graden
- 250 gram bloem
- 1/4 theelepel zout
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- Takje verse rozemarijn
- 2 eetlepels knoflookpoeder
- 1 eetlepel zeezout als garnering
- 1 bakje warm water
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 240 graden.
- Meng de suiker, gist, en 75 ml warm water in een kom en laat dit staan tot het gaat schuimen, dit is na ongeveer 10 minuten.
- Meng daarna het gistmengsel met de bloem en het zout, roer het goed door en voeg 1 eetlepel per keer het warme water uit het extra bakje met water toe, tot alle bloem is opgenomen. Als het een samenhangend deeg is leg je het op een met bloem bestoven werkblad en kneed je het tot een mooi elastisch deeg is.
- Neem een grote kom en doe hier de olijfolie in en leg het deeg in de kom, draai het even zodat het hele deeg een laagje olie heeft, dek het af met een vochtige doek en laat het deeg 30 minuten rijzen tot het verdubbeld is.
- Druk de lucht uit het deeg en kneed het even kort door en druk het dan uit tot een mooie lap en leg hem op een licht ingevette bakplaat, bestrijk met wat olijfolie en duw met je vingers wat kuiltjes erin.
- Bestrooi het deeg met de rozemarijn blaadjes, het knoflookpoeder en als laatse het zeezout.
- Bak als laatste de foccacia in de oven af in ongeveer 10-20 minuutjes, lekkere tapenade erbij
Wil je meer recepten uitproberen zoals Focaccia met rozemarijn en knoflook? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing of Knoflook mossel pasta met lamsoor of deze Eendenborst spies met abrikozen
Het lekkerste brood voor bij de BBQ
Pingback: Italiaanse focaccia het brood van goud - Heerlijke Happen
Pingback: De Paris Brest uit de keuken van Roos - Heerlijke Happen