Een fijn basisrecept voor forel uit de oven. Met dit makkelijke recept maak je sappige forel uit de oven of van je BBQ, gevuld met verse kruiden en citroen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Dep de forellen droog. Neem een grote ovenschaal erbij en giet hier een laagje olijfolie in. Leg de forel op de olie. Vul de buik met de kruiden en de schijfjes citroen. Strooi er ook wat zout en peper in, en ook bovenop de vis. Druppel nog wat olie over de forel.
Zet de schaal in de oven voor 20-25 minuutjes tot hij helemaal gaar is. Haal uit de oven en schep voorzichtig op een bord.
Serveer direct, eventueel met gebakken aardappeltjes of een frisse salade. Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Forel uit de oven met kruiden en citroen
Serving Size
100 100 g
Amount per Serving
Calories
170
% Daily Value*
Fat
6
g
9
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
120
mg
40
%
Sodium
86
mg
4
%
Potassium
589
mg
17
%
Carbohydrates
6
g
2
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
25
g
50
%
Vitamin A
342
IU
7
%
Vitamin C
32
mg
39
%
Calcium
54
mg
5
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.