Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven alvast voor op 120 °C.
Snij de romaatjes door midden en leg ze vervolgens met de platte kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi ze daarna met de suiker en eventueel met zout. Besprenkel met 2 eetlepels olie. Plaats de schaal tenslotte ongeveer 1 uur in de oven. Daarna even laten afkoelen.
Snijd de romaatjes doormidden en leg ze met de platte kant naar boven in een ovenschaal. Bestrooi met 1 eetlepel suiker en een snufje zout. Besprenkel met 2 eetlepels extra vierge olijfolie. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven op 120 °C en rooster ongeveer 1 uur. Laat daarna afkoelen.
De houtachtige onderkant van de asperges verwijderen en de asperges in stukjes van 1 cm snijden. Kook ze vervolgens 3 minuten. Als de asperges gaar zijn, afgieten en afspoelen met koud water en bij de aardappel in de schaal leggen.
Kook de eieren 6-8 minuten. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest fijn. Snijd de ham in reepjes.
Maak een dressing van het fijngesneden basilicum, de resterende 4 eetlepels extra vierge olijfolie en 2 eetlepels witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing en serranohamreepjes door de aardappelen en asperges
Snijd de eieren in gelijke parten en verdeel ze met de tomaten over de salade. De achtergehouden blaadjes basilicum kun je gebruiken om te garneren.
Nutrition Facts
Frisse Asperge Lente Salade met Serranoham en Ei
Amount per Serving
Calories
339
% Daily Value*
Fat
9
g
14
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
144
mg
48
%
Sodium
850
mg
37
%
Potassium
1300
mg
37
%
Carbohydrates
43
g
14
%
Fiber
8
g
33
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
24
g
48
%
Vitamin A
1846
IU
37
%
Vitamin C
56
mg
68
%
Calcium
86
mg
9
%
Iron
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.