Ik heb denk ik een kleine “love affair” met avocado’s op het moment. Niet gewoon zo uit de schil want dan vind ik ze eigenlijk maar heel smakeloos en glibberig.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Dressing Maken:** Doe alle ingrediënten voor de avocadocrème (1.5 avocado, limoensap, peper, zout, basilicum, chilivlokken) in een hoge kom of blenderbeker. Pureer met een staafmixer tot een gladde, romige dressing
Salade Samenstellen:** Verdeel de veldsla over een bord. Schik hierop de julienne bietjes, de zoet-zure boontjesmix, de halve avocado (in plakjes of blokjes) en de noten- en zadenmix.
Schep enkele lepels van de avocadocrème dressing over de salade. Serveer direct
Nutrition Facts
Frisse salade met avocadocreme dressing
Amount per Serving
Calories
664
% Daily Value*
Fat
59
g
91
%
Saturated Fat
9
g
56
%
Polyunsaturated Fat
7
g
Monounsaturated Fat
39
g
Sodium
30
mg
1
%
Potassium
2027
mg
58
%
Carbohydrates
41
g
14
%
Fiber
29
g
121
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
789
IU
16
%
Vitamin C
60
mg
73
%
Calcium
76
mg
8
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.