Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak eerst de dressing zodat deze lekker op smaak kan komen, dit doe je door de roquefort te brokkelen en de ui te snipperen.
Doe alle ingrediënten in een blender en mix deze vervolgens ongeveer 20 seconden goed door elkaar.
Daarna doe je de dressing in een glazen pot en in de koelkast. Je kunt de dressing een aantal dagen bewaren en eventueel later dus weer gebruiken.
Verwijder de kontjes van de witlof en bewaar wat hele blaadjes om je bord later mooi op te maken, daarna hak je de rest in kleine stukjes.
Snij de appels in mooie julienne reepjes, pel vervolgens de grapefruit en verwijder de velletjes en snij de partjes in kleine stukjes.
Maak van het bosuitje daarna kleine ringetjes voor de garnering.
Neem een mooi bordje en garneer hier alle ingrediënten op. Strooi er wat van notenmix overheen en als laatste druppel je er wat dressing op: héérlijk happen die heerlijke frisse witlof salade!
Nutrition Facts
Frisse witlof salade met grapefruit
Amount per Serving
Calories
1642
% Daily Value*
Fat
166
g
255
%
Saturated Fat
21
g
131
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
43
g
Monounsaturated Fat
99
g
Cholesterol
45
mg
15
%
Sodium
916
mg
40
%
Potassium
348
mg
10
%
Carbohydrates
32
g
11
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
21
g
23
%
Protein
12
g
24
%
Vitamin A
726
IU
15
%
Vitamin C
14
mg
17
%
Calcium
364
mg
36
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.