Easy does it! En zo ook deze garnalen ovenschotel met olijven. In de zomer kun je de baketray op de BBQ zetten, in de winter zet je hem gewoon lekker in je oven.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Kook eerst de krieltjes met wat zout in een pan 15 minuutjes gaar. Je kunt al voorgestoomde maiskolven kopen, heb je rauwe kolven kook of stoom deze dan ook gaar in zo’n 15 minuutjes.
Bak je bakblik erbij en leg hier alle ingrediënten in. Ik heb de krieltjes nog even gehalveerd en de maiskolven in kleine dele gesneden. Doordat de maiskolven al gaar zijn kun je ze makkelijk met een mes doorhakken.
Breng de groenten en garnalen op smaak met de kruiden naar keuze en druppel er lekker wat olijfolie overheen. Hussel alles lekker om zodat overal een laagje olijfolie om zit.
Zet het bakblik in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 10 minuutjes, tot de garnalen mooi roze zijn. Zoals ik al aangaf kun je dus ook je hele bakblik op de BBQ zetten. Zorg dan dat je dat doet op een bakblik dat bestemd is voor een BBQ. En hier geldt hetzelfde: lekker bakken tot de garnalen mooi roze zijn en hussel het af en toe nog even om met een tang.
Nutrition Facts
Garnalen ovenschotel met olijven
Amount per Serving
Calories
341
% Daily Value*
Fat
3
g
5
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
322
mg
107
%
Sodium
268
mg
12
%
Potassium
1318
mg
38
%
Carbohydrates
38
g
13
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
9
g
10
%
Protein
46
g
92
%
Vitamin A
2035
IU
41
%
Vitamin C
102
mg
124
%
Calcium
146
mg
15
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.