Garnalen ovenschotel met olijven

Garnalen ovenschotel met olijven

Easy does it! En zo ook deze garnalen ovenschotel met olijven. In de zomer kun je de baketray op de BBQ zetten, in de winter zet je hem gewoon lekker in je oven. Als je van makkelijk houdt en snel aan tafel wilt is dit weer een ideale schotel. De aardappels in dit gerechtje zijn gekookte krieltjes. Oftewel Pommes Parisiennes. In Frankrijk worden aardappels als groente gezien. De populariteit van de aardappel is te danken aan de Parijse apotheker Antoine Parmentier. Garnalen uit de oven

Hij kreeg als krijgsgevangene in Pruisen twee weken lang alleen maar aardappels te eten. Tot zijn grote verbazing werd niemand ziek of ondervoed. Daarna won hij een prijsvraag om een oplossing te verzinnen tegen de hongersnood in 1769. Zijn antwoord was: aardappels eten! Zijn leven lang heeft hij de aardappel gepromoot en is er zelfs een recept naar hem vernoemd. Op zijn graf in Parijs bloeien tot op de dag van vandaag elk jaar nog aardappelplanten.

Garnalen ovenschotel met olijven

En zo maak je de Garnalen ovenschotel met olijven:

-Kook eerst de krieltjes met wat zout in een pan 15 minuutjes gaar. Je kunt al voorgestoomde maiskolven kopen, heb je rauwe kolven kook of stoom deze dan ook gaar in zo’n 15 minuutjes.

-Bak je bakblik erbij en leg hier alle ingrediënten in. Ik heb de krieltjes nog even gehalveerd en de maiskolven in kleine dele gesneden. Doordat de maiskolven al gaar zijn kun je ze makkelijk met een mes doorhakken.

-Breng de groenten en garnalen op smaak met de kruiden naar keuze en druppel er lekker wat olijfolie overheen. Hussel alles lekker om zodat overal een laagje olijfolie om zit.

-Zet het bakblik in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 10 minuutjes, tot de garnalen mooi roze zijn. Zoals ik al aangaf kun je dus ook je hele bakblik op de BBQ zetten. Zorg dan dat je dat doet op een bakblik dat bestemd is voor een BBQ. En hier geldt hetzelfde: lekker bakken tot de garnalen mooi roze zijn en hussel het af en toe nog even om met een tang.

Garnalen ovenschotel met olijven

Garnalen ovenschotel met olijven

Haal ten slotte het bakblik uit de oven en schep alles op een mooie schaal, voor het serveren strooi je er nog wat verse peterselie op. Dit gerecht kan natuurlijk als hoofdgerecht dienen of als mooie schaal extra bij een heerlijke BBQ in ieder geval is het!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Garnalen ovenschotel met olijven

Garnalen ovenschotel met olijven

Easy does it! En zo ook deze garnalen ovenschotel met olijven. In de zomer kun je de baketray op de BBQ zetten, in de winter zet je hem gewoon lekker in je oven.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 32 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: garnalen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 341kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 2 maiskolven
 • 400 gram garnalen
 • 1 bakje groene olijven
 • 1 rode paprika
 • 200 gram krieltjes
 • kruiden naar keuze
 • vers gehakte peterselie - voor de garnering
 • olijfolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Kook eerst de krieltjes met wat zout in een pan 15 minuutjes gaar. Je kunt al voorgestoomde maiskolven kopen, heb je rauwe kolven kook of stoom deze dan ook gaar in zo’n 15 minuutjes.
 • Bak je bakblik erbij en leg hier alle ingrediënten in. Ik heb de krieltjes nog even gehalveerd en de maiskolven in kleine dele gesneden. Doordat de maiskolven al gaar zijn kun je ze makkelijk met een mes doorhakken.
 • Breng de groenten en garnalen op smaak met de kruiden naar keuze en druppel er lekker wat olijfolie overheen. Hussel alles lekker om zodat overal een laagje olijfolie om zit.
 • Zet het bakblik in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 10 minuutjes, tot de garnalen mooi roze zijn. Zoals ik al aangaf kun je dus ook je hele bakblik op de BBQ zetten. Zorg dan dat je dat doet op een bakblik dat bestemd is voor een BBQ. En hier geldt hetzelfde: lekker bakken tot de garnalen mooi roze zijn en hussel het af en toe nog even om met een tang.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Garnalen ovenschotel met olijven? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Garnalen uit de oven

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Garnalen ovenschotel met olijven

9 gedachten over “Garnalen ovenschotel met olijven”

 1. Pingback: Courgetti met gebakken kip en persillade - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Franse stoofpot met gebakken krieltjes - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Tomaten broccoli gratin met olijven - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Zoete aardappel ovenschotel - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Luxe caprese salade met olijven - Heerlijke Happen

 6. Pingback: Boterzachte maiskolf van de BBQ - Heerlijke Happen

 7. Pingback: Kruidnootjes meringue ,Sinterklaas in het land - Heerlijke Happen

 8. Pingback: Francine bij Liquido d'Oro, heerlijke olijfolie - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept