
Garnalen ovenschotel met olijven
Easy does it! En zo ook deze garnalen ovenschotel met olijven. In de zomer kun je de baketray op de BBQ zetten, in de winter zet je hem gewoon lekker in je oven. Als je van makkelijk houdt en snel aan tafel wilt is dit weer een ideale schotel. De aardappels in dit gerechtje zijn gekookte krieltjes. Oftewel Pommes Parisiennes. In Frankrijk worden aardappels als groente gezien. De populariteit van de aardappel is te danken aan de Parijse apotheker Antoine Parmentier. Hij kreeg als krijgsgevangene in Pruisen twee weken lang alleen maar aardappels te eten. Tot zijn grote verbazing werd niemand ziek of ondervoed. Daarna won hij een prijsvraag om een oplossing te verzinnen tegen de hongersnood in 1769. Zijn antwoord was: aardappels eten! Zijn leven lang heeft hij de aardappel gepromoot en is er zelfs een recept naar hem vernoemd. Op zijn graf in Parijs bloeien tot op de dag van vandaag elk jaar nog aardappelplanten.
Voor deze Garnalen ovenschotel met olijven heb je nodig:

- 2 maiskolven
- 400 gram garnalen
- 1 bakje groene olijven
- 1 rode paprika
- 200 gram krieltjes
- kruiden naar keuze
- verse peterselie om mee te garneren
- olijfolie
En zo maak je de Garnalen ovenschotel met olijven:
-Kook eerst de krieltjes met wat zout in een pan 15 minuutjes gaar. Je kunt al voorgestoomde maiskolven kopen, heb je rauwe kolven kook of stoom deze dan ook gaar in zo’n 15 minuutjes.
-Bak je bakblik erbij en leg hier alle ingrediënten in. Ik heb de krieltjes nog even gehalveerd en de maiskolven in kleine dele gesneden. Doordat de maiskolven al gaar zijn kun je ze makkelijk met een mes doorhakken.
-Breng de groenten en garnalen op smaak met de kruiden naar keuze en druppel er lekker wat olijfolie overheen. Hussel alles lekker om zodat overal een laagje olijfolie om zit.
-Zet het bakblik in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 10 minuutjes, tot de garnalen mooi roze zijn. Zoals ik al aangaf kun je dus ook je hele bakblik op de BBQ zetten. Zorg dan dat je dat doet op een bakblik dat bestemd is voor een BBQ. En hier geldt hetzelfde: lekker bakken tot de garnalen mooi roze zijn en hussel het af en toe nog even om met een tang.

Garnalen ovenschotel met olijven
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 maiskolven
- 400 gram garnalen
- 1 bakje groene olijven
- 1 rode paprika
- 200 gram krieltjes
- kruiden naar keuze
- verse peterselie om mee te garneren
- olijfolie
En zo maak je het:
- Kook eerst de krieltjes met wat zout in een pan 15 minuutjes gaar. Je kunt al voorgestoomde maiskolven kopen, heb je rauwe kolven kook of stoom deze dan ook gaar in zo’n 15 minuutjes.
- Bak je bakblik erbij en leg hier alle ingrediënten in. Ik heb de krieltjes nog even gehalveerd en de maiskolven in kleine dele gesneden. Doordat de maiskolven al gaar zijn kun je ze makkelijk met een mes doorhakken.
- Breng de groenten en garnalen op smaak met de kruiden naar keuze en druppel er lekker wat olijfolie overheen. Hussel alles lekker om zodat overal een laagje olijfolie om zit.
- Zet het bakblik in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 10 minuutjes, tot de garnalen mooi roze zijn. Zoals ik al aangaf kun je dus ook je hele bakblik op de BBQ zetten. Zorg dan dat je dat doet op een bakblik dat bestemd is voor een BBQ. En hier geldt hetzelfde: lekker bakken tot de garnalen mooi roze zijn en hussel het af en toe nog even om met een tang.
Garnalen ovenschotel met olijven

Haal ten slotte het bakblik uit de oven en schep alles op een mooie schaal, voor het serveren strooi je er nog wat verse peterselie op. Dit gerecht kan natuurlijk als hoofdgerecht dienen of als mooie schaal extra bij een heerlijke BBQ in ieder geval is het : Heerlijk Happen!
Pingback: Courgetti met gebakken kip en persillade - Heerlijke Happen
Pingback: Franse stoofpot met gebakken krieltjes - Heerlijke Happen
Pingback: Tomaten broccoli gratin met olijven - Heerlijke Happen