Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Begin eerst met het weken van de zwezerik in koud water. Blijft het water verversen tot het water schoon blijft.
Pak vervolgens een pan erbij en doe hier ruim water in, voeg een scheutje azijn en wat zout toe en breng het aan de kook.
Dan schep je de zwezerik in de pan en pocheer je hem ongeveer 8 tot 10 minuten. Zet ondertussen een kom met ijskoud water op je aanrecht. (doe eventueel wat extra ijsklonten in de kom erbij.)
Zodra de zwezerik gepocheerd is schep je hem in de kom met ijskoud water en laat je hem afkoelen.
Nu kun je voorzichtig de vellen van de zwezerik aftrekken en eventueel wat vetrestjes die eraan vast zitten. Leg de zwezerik dan voor een kwartier in de koelkast.
De zwezerik bakken
Haal de zwezerik uit de koelkast en snij hem in plakken van ongeveer 2 cm dikte. Bestrooi met peper en zout en haal ze dan voorzichtig door de bloem zodat er aan beide zijdes een bloemlaagje zit.
Verwarm een koekenpan en voeg hier een klont geklaarde boter aan toe. Je kunt zelf boter klaren, maar tegenwoordig kun je het ook gewoon in de supermarkt kopen. Je kunt het ook kennen onder de naam “Ghee”.
Bak ten slotte de zwezerik mooi goudbruin aan beide zijdes en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.