Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak de mosselen schoon, gooi degene die kapot zijn weg.
Doe de mosselen in een hoge pan en zet het vuur hoog! Kook de mosselen in een minuut of 5 tot 6 gaar.
Schud ze in een vergiet en haal de mosselen uit hun schelp. Degene die niet open zijn gooi je weg.
Mix alle ingrediënten voor de saus en zet hem in de koelkast tot gebruik.
Zet de drie schalen klaar en vul de eerste met de bloem, de tweede met de twee eieren (losgeklopt) en de laatste met de panko die je mixt met de persillade.
Haal de mosselen door de bloem, ei en panko en leg ze op een schaal tot je helemaal klaar bent met alle mosseltjes.
Verhit de olie in een pan en frituur in een drie tot vier keer alle mosselen. Niet teveel tegelijk in de pan doen! Schep ze eruit met een schuimspaan en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.
Serveer met de knoflooksaus.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Gefrituurde mosselen met knoflooksaus
Amount per Serving
Calories
563
% Daily Value*
Fat
14
g
22
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
154
mg
51
%
Sodium
1139
mg
50
%
Potassium
1057
mg
30
%
Carbohydrates
63
g
21
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
44
g
88
%
Vitamin A
546
IU
11
%
Vitamin C
21
mg
25
%
Calcium
204
mg
20
%
Iron
14
mg
78
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.