Gefrituurde mosselen met knoflooksaus

Gefrituurde mosselen met knoflooksaus

Een heerlijke weekend snack! Lust je graag mosselen dan weet je dit zeker te waarderen.
Gefrituurde mosselen met knoflooksaus

De makkelijkste manier om mosselen te leren eten is door ze te frituren! Nu zijn de meningen daarover verdeeld of je dit eigenlijk wel moet doen met mosselen, maar ik ben fan. Natuurlijk zijn gewone gekookte mosselen ook heel lekker. Alleen niet iedereen is er fan van. Deze gefrituurde mosselen met knoflooksaus zijn dus een mooie tussenstap. We brengen zowel de panko als de saus op smaak met mijn eigen kruidenmix. Mocht je die toevalling nou nèt niet in huis hebben dan kun je ook een mossel-kruidenmix gebruiken. Ik zou voor dit recept wel even wachten tot de bodem-cultuur mosselen er zijn. Deze zijn net even wat groter en dikker en dat maakt het tot een dikkere snack. Het paneren is even een klein werkje, maar lekker in het weekend doen. Dan kun je een beetje onthaasten en daarna genieten met bijvoorbeeld een wijntje.

gefrituurde mosselen recept
Heerlijk, en ik serveerde ze met die leuke Anovi schelpen prikkertjes.
Gefrituurde mosselen met knoflooksaus

Gefrituurde mosselen met knoflooksaus

Een heerlijke weekend snack! Lust je graag mosselen dan weet je dit zeker te waarderen.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, snack
Keuken: European
Trefwoord: knoflooksaus, mosselen, panko
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan of frituurpan
drie schalen

Ingrediënten: 

Voor de knoflooksaus:

En zo maak je het:

  • Maak de mosselen schoon, gooi degene die kapot zijn weg.
  • Doe de mosselen in een hoge pan en zet het vuur hoog! Kook de mosselen in een minuut of 5 tot 6 gaar.
  • Schud ze in een vergiet en haal de mosselen uit hun schelp. Degene die niet open zijn gooi je weg.
  • Mix alle ingrediënten voor de saus en zet hem in de koelkast tot gebruik.
  • Zet de drie schalen klaar en vul de eerste met de bloem, de tweede met de twee eieren (losgeklopt) en de laatste met de panko die je mixt met de persillade.
  • Haal de mosselen door de bloem, ei en panko en leg ze op een schaal tot je helemaal klaar bent met alle mosseltjes.
  • Verhit de olie in een pan en frituur in een drie tot vier keer alle mosselen. Niet teveel tegelijk in de pan doen! Schep ze eruit met een schuimspaan en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Serveer met de knoflooksaus.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Gefrituurde mosselen met knoflooksaus

Gefrituurde mosselen maken is dus niet ingewikkeld. Wel moet je er eventjes wat tijd voor uittrekken. Ik heb in dit recept voor panko gekozen, heb je dat niet in huis dan kun je ook gewoon paneermeel gebruiken. En zoals je in de receptkaart ziet heb ik voor deze gefrituurde mosselen met knoflooksaus de saus zelf gemaakt. Dat is sowieso een aanrader om te doen. Veel meer smaak, lekker vers en best een paar dagen te bewaren in je koelkast.

Op zoek naar andere lekkere mosselrecepten? Dat kan hoor, ik heb er nog een paar voor je:

Super krokant uit de pan, en dan lekker dippen in de saus.

4 gedachten over “Gefrituurde mosselen met knoflooksaus”

  1. Pingback: Gefrituurde kokos garnalen met tropische dipsaus - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gepaneerde kip wrap met knoflooksaus - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Gebakken mosselen in groentewrap - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept