Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de aubergines in plakken, niet te dik. Strooi zout op beide zijdes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat ze een half uurtje liggen. Daarna dep je ze af en druppel je olijfolie erover. Aan beide zijdes. Zet in de oven op 200 graden en bak ze voor 10 minuten. Dan even draaien en weer voor 10 minuten aan de andere kant.
Maak intussen de salsa: Verhit een koekenpan met een ruime scheut olijfolie (ca. 3-4 eetlepels). Voeg de fijngesneden rode ui, knoflook, rode peper, gegrilde paprika en groene paprika toe. Bak de groenten op middelhoog vuur circa 5-7 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de laatste 2 minuten de gehakte olijven en gedroogde basilicum toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper en zout
Haal de bakplaat na de totale baktijd (ca. 20 minuten) uit de oven. Verdeel de warme salsa over de gegrilde aubergineplakken. Serveer direct.” Of, indien meewarmen gewenst is: “Haal de bakplaat na 17 minuten uit de oven. Verdeel de warme salsa over de aubergineplakken en zet nog 3 minuten terug in de oven.
Schep alles op een schaal en serveer met lekkere verse kruiden erbij.