Gegrilde aubergines met pittige salsa

Gegrilde aubergines met pittige salsa

Een recept dat je op vele verschillende manieren kunt eten.
Gegrilde aubergines met pittige salsa

Vandaag gegrilde aubergines uit de oven. Salsa, ja die kun je zeker dansen maar ik eet het liever! En de mensen die mij al langer volgen weten dat ik niet heel erg van pittig eten ben. Toch ben ik de laatste tijd aan het experimenteren met het toevoegen van wat rode peper. En dat zien we dus gelijk in de titel van dit recept terug: gegrilde aubergines met pittige salsa. Jawel ik sneed een, ok kleine, rode peper fijn en voegde deze toe aan de salsa. Die je trouwens ook weer voor hele andere recepten zou kunnen gebruiken, of lekker bij bijvoorbeeld tortilla chips. Goed we dwalen af, deze aubergine hadden zo’n mooie graffiti buitenkant, met witte en paarse strepen. Helaas zie je daar maar weinig van terug wanneer ze eenmaal gegrild zijn in de oven. Ze smaken er niet minder om hoor!

Gegrilde aubergines met pittige salsa
Lekker als salade, maar je kunt ze ook op de bbq leggen.
Gegrilde aubergines met pittige salsa

Gegrilde aubergines met pittige salsa

Een recept dat je op vele verschillende manieren kunt eten.
5 van 7 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: aubergine, salsa
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

koekenpan

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 1 rode ui
  • 2 rode gegrilde paprika's uit pot
  • ½ groene paprika
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 15 groene olijven
  • peterselie
  • basilicum
  • peper / zout
  • olijfolie

En zo maak je het:

  • Snijd de aubergines in plakken, niet te dik. Strooi zout op beide zijdes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat ze een half uurtje liggen. Daarna dep je ze af en druppel je olijfolie erover. Aan beide zijdes. Zet in de oven op 200 graden en bak ze voor 10 minuten. Dan even draaien en weer voor 10 minuten aan de andere kant.
  • Intussen maken we de salsa. Hak alle groenten fijn, snipper de ui en de knoflook. Neem een koekenpan erbij en verhit deze, schenk er ongeveer 100 ml olijfolie in en schep dan alle ingrediënten in de pan erbij. Bak een minuutje of 10 op middelhoog vuur.
  • Als de aubergines gekeerd zijn schep je in de laatste 3 minuten de salsa op de plakken aubergine en laat je het nog even meewarmen in de oven.
  • Schep alles op een schaal en serveer met lekkere verse kruiden erbij.
  • Heerlijk Happen!
Wat vind je van dit recept?
Gegrilde aubergines met pittige salsa
Hou je niet van pittig? Gewoon het pepertje weglaten.

Gegrilde aubergines met pittige salsa

Aubergines blijven dus een beetje een achtergestelde groente. Hier heb ik al eerder over geschreven. Toch als ik om me heen kijk zie ik ook maar weinig andere foodbloggers recepten zoals deze gegrilde aubergines uit de oven maken. Zo jammer! De eerste dag dat we dit aten was dat gewoon warm uit de oven. De tweede dag aten we het overgebleven deel als salade bij een bbq. En toen bedacht ik me ineens hé we kunnen de plakjes ook even kort grillen op de bbq! En ik kan je zeggen dat smaakte ook zeker heel prima. Al met al een mooi basis recept. Zou je heel veel overhouden dan kun je het ook pureren en aanvullen met tomatenblokjes en wat puree en er een fijne pastasaus van maken. Zo zie je maar, met deze aubergines kun je gewoon heel veel kanten op! Geniet van de gegrilde aubergines met pittige salsa.

Aubergines, dat blijft een moeilijke groente, dat hoor ik vrij vaak, hier nog een aantal ideetjes:

Gegrilde aubergines met pittige salsa
Heerlijk op je terras met het zonnetje op je gezicht.

Meer recepten proberen zoals Gegrilde aubergines met pittige salsa? Kijk dan even naar onderstaande recepten:

Gegrilde aubergine met bacon-kip

Kalkoen sandwich met cranberrysaus

Forel uit de oven met kruiden en citroen

4 gedachten over “Gegrilde aubergines met pittige salsa”

  1. Pingback: Kippendij tikka masala met salsa - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Mexicaanse streetfood plank met salsa - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Toast met aubergine mosterdspread - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Eiwrap met pittige kip en salsa, heerlijk Mexicaans - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept