Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Steek de BBQ aan en laat deze voorverwarmen tot medium-hete temperatuur , liefst één met kolen voor het rook effect in je vis.
Dep de dorades droog met keukenpapier en maak 3 diepe insnijdingen aan beide zijden. Strooi zout en peper in de holte van de dorade en vul hem met plakjes citroen en wat tijm en peterselie.
Leg de hele vis in het speciale BBQ visrooster en klap deze dicht en sluit hem goed.
Leg de vis op het BBQrooster en grill hem om en om aan beide zijdes voor een 20 / 25 minuutjes tot de vis gaar is.
Klap het rooster open en haal de vis er voorzichtig uit en leg hem op je bord.
Laat 2 minuten rusten voordat je gaat fileren. Met een vismes kun je vervolgens de vis fileren.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Gegrilde dorade van de bbq
Amount per Serving
Calories
219
% Daily Value*
Fat
0.2
g
0
%
Saturated Fat
0.04
g
0
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.02
g
Cholesterol
1
mg
0
%
Sodium
3
mg
0
%
Potassium
100
mg
3
%
Carbohydrates
5
g
2
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
312
IU
6
%
Vitamin C
34
mg
41
%
Calcium
22
mg
2
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.