Gegrilde dorade van de bbq

Gegrilde dorade van de bbq

Een visje die je in Frankrijk vaak zult tegenkomen. Ze worden namelijk in de Middellandse zee en de Atlantische oceaan gevangen. Bij de meeste Franse supermarkten heb je een fijne visafdeling en die hebben veelal wel Dorade. Maar ook in Nederland wel goed te verkrijgen hoor. En als je hem van te voren bestelt bij je visboer kun je hem ze gelijk ook laten schoonmaken. Wel zo gemakkelijk dan hoeft alleen nog maar de BBQ aan, het visje in het rooster en maken we gegrilde dorade van de bbq.

Gegrilde dorade van de bbq

Gegrilde dorade van de bbq

Je kunt de gegrilde dorade van de bbq kruiden met jouw favoriete verse kruiden. Ik koos voor tijm en peterselie en citroen. Maar salie en oregano zou ook heel goed kunnen. Of kies voor munt voor een frisse noot.

Een hele vis van de BBQ is dus heel gemakkelijk om te maken. Het fileren is misschien iets wat je jezelf zult moeten leren. Maar ook dat is uiteindelijk na een aantal keer een koud kunstje. De Dorade heeft en stevig skelet. Je kunt hem vrij gemakkelijk “flippen” om de andere kant te fileren. Oh en gooi de restjes niet weg, gooi het in een pan met water, nog meer verse kruiden en trek er een mooie visbouillon van! Deze kun je in je vriezer bewaren voor een ander moment.

Gegrilde dorade van de bbq
Gegrilde dorade van de bbq

Gegrilde dorade van de bbq

Een hele vis van de BBQ moet je echt een keer gemaakt hebben, dat is zó lekker.
5 van 49 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: citroen, dorade, peper, peterselie, zeezout
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 219kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

visrooster voor BBQ

Ingrediënten:

  • 2 hele dorades - Schoongemaakt en ont-schubd door je visboer.
  • 1 citroen
  • zeezout
  • peper
  • 6 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm

En zo maak je het:

  • Steek je BBQ aan, liefst één met kolen voor het rook effect in je vis.
  • Strooi zout en peper in de holte van de dorade en vul hem met plakjes citroen en wat tijm en peterselie.
  • Leg de hele vis in het speciale BBQ visrooster en klap deze dicht en sluit hem goed.
  • Leg de vis op het BBQrooster en grill hem om en om aan beide zijdes voor een 20 / 25 minuutjes tot de vis gaar is.
  • Klap het rooster open en haal de vis er voorzichtig uit en leg hem op je bord.
  • Met een vismes kun je nu de vis fileren.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ben jij dol op vis? Probeer dan ook eens deze gerechten, die zul je vast ook ook heel lekker vinden:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Gegrilde dorade van de bbq
Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gegrilde dorade van de bbq

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept