Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Met een mandoline of scherp mes snijd je de sjalot in ringetjes.
De venkel snijd je in plakjes, bij de asperges haal je de houterige achterkantjes eraf.
Verhit je grillpan en grill de venkel en asperges met een beetje olijfolie. Schep regelmatig om zodat ze niet verbranden. De citroen halveer je en grill deze even kort mee. Grill de groenten in totaal een minuutje of 5.
Neem een kommetje erbij en doe hierin de mayonaise, voeg hier 1 eetlepel olijfolie aan toe en 1 el citroensap van de gegrilde citroen. Mix het geheel tot een redelijk vloeibare dressing.
Neem je schaal erbij en leg de gegrilde groenten hierop. Maak af met de Parmaham, sjalot ringetjes, en druppel wat dressing erover.
Heerlijk Happen!
Heb je deze specifieke Jean Baton zingy lemon mayonaise niet in huis dan kun je ook gewoon voor normale mayonaise kiezen.
Nutrition Facts
Gegrilde groene asperge venkelsalade
Amount per Serving
Calories
90
% Daily Value*
Fat
3
g
5
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
2
mg
1
%
Sodium
84
mg
4
%
Potassium
706
mg
20
%
Carbohydrates
18
g
6
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
549
IU
11
%
Vitamin C
46
mg
56
%
Calcium
88
mg
9
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.