Gegrilde groene asperge venkelsalade

Gegrilde groene asperge venkelsalade

We combineren een aantal uitgesproken smaken. Bij elkaar vormen ze een perfecte salade!
Gegrilde groene asperge venkelsalade

Je groenten grillen geeft ze altijd nèt een beetje extra smaak. Dit is eigenlijk een gecombineerde aspergesalade en venkelsalade. Beide groenten hoeven niet heel lang op de grill te liggen, zo houden we een lekkere bite. Laatst kreeg ik een pers-pakketje opgestuurd met daarin een nieuwe soort mayonaise. Eén met een citroensmaakje, en dat geeft dit asperge recept een frisse touch. De mayonaise mengen we met wat olijfolie en nog wat extra citroensap. Daardoor wordt hij iets zuurder en meer een dressing. Je druppelt deze dressing naar eigen inzicht over de salade. Deze gegrilde groene asperge venkelsalade kun je zowel warm direct uit de pan, of afgekoeld eten. Goed idee dus voor een lekker diner waarbij je meerdere salades serveert. Maar je kunt hem ook als fijn voorgerechtje serveren. Een groene asperge recept waar je van kunt smullen!

asperge recept
Eventje op de grill en daarna de dressing erover druppelen.
Gegrilde groene asperge venkelsalade

Gegrilde groene asperge venkelsalade

We combineren een aantal uitgesproken smaken. Bij elkaar vormen ze een perfecte salade!
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: citroen, groene asperges, Parmaham, venkel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 1 venkel
  • 100 gram groene asperge tops
  • 4 plakjes Parmaham
  • 1 sjalot
  • 1 citroen
  • 2 el Jean Baton zingy lemon mayonaise
  • 1 el olijfolie

En zo maak je het:

  • Met een mandoline of scherp mes snijd je de sjalot in ringetjes.
  • De venkel snijd je in plakjes, bij de asperges haal je de houterige achterkantjes eraf.
  • Verhit je grillpan en grill de venkel en asperges met een beetje olijfolie. Schep regelmatig om zodat ze niet verbranden. De citroen halveer je en grill deze even kort mee. Grill de groenten in totaal een minuutje of 5.
  • Neem een kommetje erbij en doe hierin de mayonaise, voeg hier 1 eetlepel olijfolie aan toe en 1 el citroensap van de gegrilde citroen. Mix het geheel tot een redelijk vloeibare dressing.
  • Neem je schaal erbij en leg de gegrilde groenten hierop. Maak af met de Parmaham, sjalot ringetjes, en druppel wat dressing erover.
  • Heerlijk Happen!
Heb je deze specifieke Jean Baton zingy lemon mayonaise niet in huis dan kun je ook gewoon voor normale mayonaise kiezen. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
groene asperge recept
De citroen grill je even kort mee, daarna met wat sap maken we de dressing.

Gegrilde groene asperge venkelsalade

Wil je deze gegrilde groene asperge venkelsalade vegetarisch serveren? Dan hoef je alleen de Parmaham uit dit groene asperge recept te halen. Als variatie zou je bijvoorbeeld wat zacht gekookte eitjes erbij kunnen serveren. En wat dacht je van een fijn stukje knoflookstokbrood? Groene asperges en venkel kun je eigenlijk het hele jaar rond wel krijgen tegenwoordig. Zelf ben ik wel fan van de anijsachtige smaak van venkel. Deze groente heeft heel wat geneeskrachtige eigenschappen.

Er staan al tal van salades op mijn website, ik inspireer je graag met nog wat andere toppers:

Volg jij Heerlijke Happen al op Pinterest, Facebook of Instagram? Je kunt me vinden onder @heerlijkehappen, tag me in jouw creaties zodat ik kan zien wat jij gemaakt hebt. Ook vind ik het erg leuk als je hieronder in de comments jouw reactie achterlaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept