Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Hak de paprika's en het pepertje fijn. Neem een kom erbij en doe hier de olie in. Voeg de paprika en het pepertje toe en mix het even. Breng op smaak met peper, zout en de Provencaalse kruiden. Dit is je salsa.
Verhit je bbq.
Sla prep: Was zorgvuldig, dep droog met keukenpapier. Halveer lengteways door de stronk - houdt blaadjes bij elkaar. Borstel snijvlak goed in met olie.
BBQ op medium-hoge hitte (180-200°C). Snijkant naar beneden, 3-4 min tot randen knapperig. Niet omdraaien - alleen snijkant grillen
Leg op een schaal en schep wat salsa op de warme sla en strooi de kaas erover. Serveer direct.
Heerlijk Happen!
Met spek: Voeg gekrulde spekjes toe aan salsa
Vegan: Gebruik nutritional yeast i.p.v. kaas
Nutrition Facts
Gegrilde Romeinse Sla met Paprika Salsa en Kaas van de BBQ
Amount per Serving
Calories
669
% Daily Value*
Fat
63
g
97
%
Saturated Fat
16
g
100
%
Polyunsaturated Fat
6
g
Monounsaturated Fat
37
g
Cholesterol
50
mg
17
%
Sodium
359
mg
16
%
Potassium
601
mg
17
%
Carbohydrates
15
g
5
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
9
g
10
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
3653
IU
73
%
Vitamin C
104
mg
126
%
Calcium
419
mg
42
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.