Gegrilde romeinse sla van de bbq

Gegrilde romeinse sla van de bbq

Geschatte leestijd: 3 minuten

Dit is een recept in de categorie “je moet het eens proberen”. Want sla grillen dat zullen de meeste mensen niet zo snel doen. Mijn man vindt dat sla vooral konijnenvoer is zoals hij gekscherend wel eens roept. Maar zelfs hij was aangenaam verrast door deze gegrilde romeinse sla van de bbq. Nu is de sla natuurlijk ook wel flink aangekleed met een lekkere salsa en daarna rijkelijk bestrooid met geraspte kaas. romeinse romaine sla bereiden grillen op BBQ.

Gegrilde romeinse sla van de bbq
Apart? Nee hoor super lekker!

En hierdoor heeft deze gegrilde sla dus lekker veel smaak en is het een ideaal bijgerecht bij een fijne bbq. Romeinse sla bereiden kan op heel veel verschillende manieren. De meest bekende zul je trouwens herkennen in de Ceasar salade waar hoofdzakelijk deze sla voor wordt gebruikt.

romeinse sla bereiden romaine sla grillen
Lekker met geraspte kaas erop.

Gegrilde romeinse sla van de bbq

Zoals ik al schreef is romeinse sla zoals in deze gegrilde romeinse sla van de bbq bereiden heel gemakkelijk. En het leuke van deze sla ik dat hij dus zowel warm als koud te eten is. De structuur van de blaadjes blijft in tact bij deze gegrilde romeinse sla van de bbq. Geen snotterige blaadjes sla dus.

romeinse sla recept
Doe een rood pepertje door je salsa voor wat extra pit.

Wist je trouwens dat hij ook wel bindsla wordt genoemd? Dit doordat in de laatste 10 dagen de bladeren opgebonden worden om wat gelere bladeren aan de binnenkant van de sla te verkrijgen. De sla was al bekend bij de Egyptenaren, en werd vooral rondom de Middellandse zee gekweekt. Maar zoals dat gaat tegenwoordig eigenlijk over de hele wereld dus.

romeinse sla bereiden

Gegrilde romeinse sla van de bbq

Sla van de bbq! Lekker, crispy en smaakvol.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bbq, romeinse sla, salsa
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 669kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 Romeinse krop sla
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 ml olijfolie
  • 100 gram gegrilde paprika ( mag uit pot)
  • 1 klein rood pepertje
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel Provencaalse kruiden

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Hak de paprika's en het pepertje fijn. Neem een kom erbij en doe hier de olie in. Voeg de paprika en het pepertje toe en mix het even. Breng op smaak met peper, zout en de Provencaalse kruiden. Dit is je salsa.
  • Verhit je bbq.
  • Was de sla en laat goed uitlekken, snijd door het midden en besmeer de snijkant met een kwast met wat olie uit je salsa kommetje.
  • Leg met de snijkant op de bbq en grill tot de buitenkant van de blaadjes een beetje zwart blakeren.
  • Leg op een schaal en schep wat salsa op de warme sla en strooi de kaas erover. Serveer direct.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Salades ik ben er dus dol op, en hier heb ik nog een aantal toppers voor je:

Nog meer lekkere recepten zoals deze sla van de bbq:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

romaine sla grillen op BBQ

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gegrilde romeinse sla van de bbq

6 gedachten over “Gegrilde romeinse sla van de bbq”

  1. Pingback: Makkelijk te maken koude visschotel met bulgursalade - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Italiaanse Gnocchi alla Romana - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Chimichurri recept van Jord Althuizen - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Uienringen met spek van de bbq - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Lamsbout met zomerse tomatensalsa - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept