
Dit is een recept in de categorie “je moet het eens proberen”. Want sla grillen dat zullen de meeste mensen niet zo snel doen. Mijn man vindt dat sla vooral konijnenvoer is zoals hij gekscherend wel eens roept. Maar zelfs hij was aangenaam verrast door deze gegrilde romeinse sla van de bbq. Nu is de sla natuurlijk ook wel flink aangekleed met een lekkere salsa en daarna rijkelijk bestrooid met geraspte kaas. En hierdoor heeft deze gegrilde sla dus lekker veel smaak en is het een ideaal bijgerecht bij een fijne bbq. Romeinse sla bereiden kan op heel veel verschillende manieren. De meest bekende zul je trouwens herkennen in de Ceasar salade waar hoofdzakelijk deze sla voor wordt gebruikt.


Gegrilde romeinse sla van de bbq
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 Romeinse krop sla
- 100 gram geraspte kaas
- 100 ml olijfolie
- 100 gram gegrilde paprika ( mag uit pot)
- 1 klein rood pepertje
- zout / peper
- 1 eetlepel Provencaalse kruiden
En zo maak je het:
- Hak de paprika's en het pepertje fijn. Neem een kom erbij en doe hier de olie in. Voeg de paprika en het pepertje toe en mix het even. Breng op smaak met peper, zout en de Provencaalse kruiden. Dit is je salsa.
- Verhit je bbq.
- Was de sla en laat goed uitlekken, snijd door het midden en besmeer de snijkant met een kwast met wat olie uit je salsa kommetje.
- Leg met de snijkant op de bbq en grill tot de buitenkant van de blaadjes een beetje zwart blakeren.
- Leg op een schaal en schep wat salsa op de warme sla en strooi de kaas erover. Serveer direct.
- Heerlijk Happen!

Gegrilde romeinse sla van de bbq
Zoals ik al schreef is romeinse sla zoals in deze gegrilde romeinse sla van de bbq bereiden heel gemakkelijk. En het leuke van deze sla ik dat hij dus zowel warm als koud te eten is. De structuur van de blaadjes blijft in tact bij deze gegrilde romeinse sla van de bbq. Geen snotterige blaadjes sla dus. Wist je trouwens dat hij ook wel bindsla wordt genoemd? Dit doordat in de laatste 10 dagen de bladeren opgebonden worden om wat gelere bladeren aan de binnenkant van de sla te verkrijgen. De sla was al bekend bij de Egyptenaren, en werd vooral rondom de Middellandse zee gekweekt. Maar zoals dat gaat tegenwoordig eigenlijk over de hele wereld dus.
Salades ik ben er dus dol op, en hier heb ik nog een aantal toppers voor je:
- Gemakkelijke maar wel luxe caprese salade met olijven.
- Gebakken burrata en gegrilde fruitsalade.
- Gegrilde tomaat en auberginesalade.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Pingback: Makkelijk te maken koude visschotel met bulgursalade - Heerlijke Happen