Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
We beginnen met de tomaten in 4 parten te snijden, neem een grote ovenschaal waar alle groenten in passen.
Vervolgens snij je de rest van de groenten in kleine stukken of parten en leg je deze in de ovenschaal erbij.
Strooi de Provençaalse kruiden en de olijfolie over de gesneden groenten en zet de schaal in de oven voor ongeveer 40 minuten, halverwege even husselen.
Kook in een soeppan ondertussen 500 ml water en los hier het bouillonblokje in op.
Wanneer de groenten gegrild zijn doe je deze in de pan met bouillon en laat je deze nog even een paar minuten borrelen, dan neem je een staafmixer en voorzichtig mix je het geheel tot je een mooi vloeibaar geheel hebt.
Nutrition Facts
Gegrilde tomatensoep met Provençaalse kruiden
Amount per Serving
Calories
145
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.4
g
Sodium
174
mg
8
%
Potassium
210
mg
6
%
Carbohydrates
9
g
3
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
292
IU
6
%
Vitamin C
63
mg
76
%
Calcium
29
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.