Gegrilde tomatensoep met Provençaalse kruiden

Gegrilde tomatensoep met Provençaalse kruiden

Gegrilde tomatensoep met Provençaalse kruiden

Een lekker soepje voor als je tijdens de vakantie een beetje teveel hebt gegeten en wel even een light-maaltijd kunt gebruiken….
En om nog een beetje in stijl te blijven en het zonnetje op ons bord te hebben kies ik voor een gegrilde tomatensoep met Provençaalse kruiden.
Met heerlijke zoete trostomaten. Deze grill ik eerst in de oven dat geeft net even een ander smaakje aan de soep. Natuurlijk is deze soep makkelijk te maken en wat er overblijft kan mooi in de vriezer om op een ander moment lekker op te eten

Voor 4 personen heb je nodig:Gegrilde tomatensoep met Provençaalse kruiden

-6 grote trostomaten
-5 bospeentjes
-2 tenen knoflook
-1 gele paprika
-2 uien
-2 eetlepels Provençaalse kruiden
-1 blokje boullion
-2 eetlepels olijfolie
-zout/peper

En zo maak je hem:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.

-We beginnen met de tomaten in 4 parten te snijden, neem een grote ovenschaal waar alle groenten in passen.

-Vervolgens snij je de rest van de groenten in kleine stukken of parten en leg je deze in de ovenschaal erbij.

-Strooi de Provençaalse kruiden en de olijfolie over de gesneden groenten en zet de schaal in de oven voor ongeveer 40 minuten, halverwege even husselen.

-Kook in een soeppan ondertussen 500 ml water en los hier het bouillonblokje in op.

-Wanneer de groenten gegrild zijn doe je deze in de pan met bouillon en laat je deze nog even een paar minuten borrelen, dan neem je een staafmixer en voorzichtig mix je het geheel tot je een mooi vloeibaar geheel hebt.

Gegrilde tomatensoep met Provençaalse kruiden

Even op smaak brengen met wat zout en peper en serveer in een mooie kom: Héérlijk happen!

6 gedachten over “Gegrilde tomatensoep met Provençaalse kruiden”

  1. Pingback: Geroosterde tomatensoep en croute - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.