paneermeel - Sorry geen hoeveelheden hier, ik doe dat op gevoel
1ei
zout
peper
2tlPaprika poeder
2tlkerrie poeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.
Daarna gaan we de uien en de knoflook ontvellen en fijn hakken. De paprika, olijven en champignons snij je in fijne stukjes. Pak vervolgens een grote kom erbij en doe hier alle groente in. Voeg het gehakt en het ei toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en het paprika en kerriepoeder.
En dan kan het leuke werkje beginnen, doe het ei erbij en wat paneermeel en kneed het geheel tot een mooie gemixte massa. Als het te nat is voeg je wat extra paneermeel toe. Ik doe dat dus altijd op gevoel hoe nat het gehakt aanvoelt. Het moet niet té droog worden dus let wel een beetje op.
Neem je bakblik erbij, ik gebruik een siliconenvorm omdat hij daar straks lekker makkelijk uitkomt.
Na 40 minuutjes heb je een prachtig bruin gehaktbrood.
Het gehaktbrood bakken
Doe het brood dus in de vorm en duw het geheel goed aan. Zet hem in de oven voor 40 minuutjes.
Als je timer afgaat haal je het brood uit de oven, het vrijgekomen vocht giet je voorzichtig af en daarna haal je het brood uit de vorm.