Woensdag dat is gehaktbrood dag

Woensdag dat is gehaktbrood dag

Geschatte leestijd: 4 minuten

Ok de titel van dit recept is niet helemaal juist… het is natuurlijk woensdag gehaktdag, maar ik dacht er even een leuke draai aan te geven. En dat kunnen jullie met dit recept zelf eigenlijk ook. Want dit gehaktbrood is op vele verschillende manieren te vullen. Zo zou je in het midden een eitje kunnen verstoppen en met verschillende soorten groente kunnen werken. Óók is het ideaal om restjes in te verwerken! Misschien heb je nog een halve pompoen, of een stuk wortel liggen. Lekker aan stukjes snijden en in het brood verwerken. En dan is het : woensdag dat is gehaktbrood dag! recept gehaktbrood

Gehaktbrood is een gerecht dat bestaat uit gemalen vlees, vaak gecombineerd met broodkruimels, eieren en kruiden, dat vervolgens in de oven wordt gebakken. De oorsprong van het gehaktbrood is niet precies bekend, maar het is waarschijnlijk ontstaan in Europa en later naar de Verenigde Staten overgebracht door immigranten.

In Europa was gehaktbrood een manier om restjes vlees opnieuw te gebruiken en te vermengen met goedkope ingrediënten zoals broodkruimels om zo een voedzame en vullende maaltijd te maken. Het gerecht werd in de Verenigde Staten populair tijdens de Grote Depressie, toen families creatief moesten zijn met hun maaltijden om de kosten laag te houden.

Woensdag dat is gehaktbrood dag
Lekker kruidig maar wel veel groente in het brood.

Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.

Daarna gaan we de uien en de knoflook ontvellen en fijn hakken. De paprika, olijven en champignons snij je in fijne stukjes. Pak vervolgens een grote kom erbij en doe hier alle groente in. Voeg het gehakt en het ei toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en het paprika en kerriepoeder. gehaktbrood recept

En dan kan het leuke werkje beginnen, doe het ei erbij en wat paneermeel en kneed het geheel tot een mooie gemixte massa. Als het te nat is voeg je wat extra paneermeel toe. Ik doe dat dus altijd op gevoel hoe nat het gehakt aanvoelt. Het moet niet té droog worden dus let wel een beetje op.

Neem je bakblik erbij, ik gebruik een siliconenvorm omdat hij daar straks lekker makkelijk uitkomt.

Woensdag dat is gehaktbrood dag
Na 40 minuutjes heb je een prachtig bruin gehaktbrood.

Het gehaktbrood bakken

Doe het brood dus in de vorm en duw het geheel goed aan. Zet hem in de oven voor 40 minuutjes.

Woensdag dat is gehaktbrood dag

Als je timer afgaat haal je het brood uit de oven, het vrijgekomen vocht giet je voorzichtig af en daarna haal je het brood uit de vorm. Serveer met een lekker gebakken aardappeltje of met een salade.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Woensdag dat is gehaktbrood dag

gehaktbrood

Ok de titel van dit recept is niet helemaal juist… het is natuurlijk woensdag gehaktdag, maar ik dacht er even een leuke draai aan te geven.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 10 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: gehakt
Voorbereidingstijd: 12 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 52 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 258kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.
  • Daarna gaan we de uien en de knoflook ontvellen en fijn hakken. De paprika, olijven en champignons snij je in fijne stukjes. Pak vervolgens een grote kom erbij en doe hier alle groente in. Voeg het gehakt en het ei toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en het paprika en kerriepoeder.
  • En dan kan het leuke werkje beginnen, doe het ei erbij en wat paneermeel en kneed het geheel tot een mooie gemixte massa. Als het te nat is voeg je wat extra paneermeel toe. Ik doe dat dus altijd op gevoel hoe nat het gehakt aanvoelt. Het moet niet té droog worden dus let wel een beetje op.
  • Neem je bakblik erbij, ik gebruik een siliconenvorm omdat hij daar straks lekker makkelijk uitkomt.
  • Na 40 minuutjes heb je een prachtig bruin gehaktbrood.

Het gehaktbrood bakken

  • Doe het brood dus in de vorm en duw het geheel goed aan. Zet hem in de oven voor 40 minuutjes.
  • Als je timer afgaat haal je het brood uit de oven, het vrijgekomen vocht giet je voorzichtig af en daarna haal je het brood uit de vorm.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je nog meer recepten proeven zoals woensdag gehaktbrood dag? Probeer dan onderstaande recepten eens

Twee kleuren aspergequiche met zalm

Eendenborstsalade met gegrilde courgette

Griekse saganaki salade

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » bijgerechten » Woensdag dat is gehaktbrood dag

recept gehaktbrood

2 gedachten over “Woensdag dat is gehaktbrood dag”

  1. Pingback: Gepofte biet met gehakt-notenbrood - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept