Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de rode uien in reepjes. Neem de koekenpan erbij en verhit deze. Doe er wat olijfolie in en bak de uien glazig. Blus af met een scheut balsamico azijn en op laag vuur laat je in 10 tot 15 minuten de uien karameliseren. Haal ze uit de pan en laat ze in een kommetje liggen tot gebruik.
Bak de pancetta krokant in de koekenpan, dit gaat vrij snel. Laat uitlekken op een keukenpapiertje. Bak in het vet kort de vijgen. ( Deze snijd je in kwarten. )
Pak de schaal erbij en leg hier eerst de sla op, daarna de uien en maak af met de pancetta, bietjes, burrata en verse basilicum. Strooi wat peper over de salade.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Gekarameliseerde rode ui en verse vijgen salade
Amount per Serving
Calories
115
% Daily Value*
Fat
0.5
g
1
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.1
g
Cholesterol
0.2
mg
0
%
Sodium
84
mg
4
%
Potassium
570
mg
16
%
Carbohydrates
27
g
9
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
19
g
21
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
109
IU
2
%
Vitamin C
12
mg
15
%
Calcium
54
mg
5
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.