Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak je mengkom erbij en doe het gehakt hierin. Voeg alle kruiden, specerijen en ketjap toe en kneed het goed. Voeg het ei en het paneermeel toe en mix nogmaals.
Haal telkens een beetje gehakt ter grootte van ongeveer een bitterbal uit de kom en rol er een stevig balletje van. Herhaal tot al het gehakt op is.
Verhit je koekenpan en doe er een beetje olie in, bak de balletjes tot ze gaar zijn.
Als de balletjes zijn afgekoeld prik je ze per twee op een prikkertje.
Verwarm de satésaus.
Serveer in bakjes of schaaltjes die je vult met wat atjar, en strooi wat gebakken uitjes op de balletjes en maak het af met wat satésaus.
Heerlijk Happen!
Ik heb het mezelf makkelijk gemaakt deze keer en een zakje gebruikt voor de satésaus. Je kunt het natuurlijk ook helemaal zelf maken.
Nutrition Facts
Gekruide gehakballetjes met satésaus
Amount per Serving
Calories
600
% Daily Value*
Fat
41
g
63
%
Saturated Fat
13
g
81
%
Trans Fat
2
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
15
g
Cholesterol
146
mg
49
%
Sodium
817
mg
36
%
Potassium
496
mg
14
%
Carbohydrates
20
g
7
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
9
g
10
%
Protein
34
g
68
%
Vitamin A
53
IU
1
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
67
mg
7
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.