Gekruide gehakballetjes met satésaus

Gekruide gehakballetjes met satésaus

Geschatte leestijd: 3 minuten

Oudejaarsavond is één van mijn favoriete avonden van het jaar. Wij vieren dit meestal gewoon lekker thuis met ons eigen gezinnetje en heel veel heerlijke hapjes. We eten dan geen avondeten, maar de hele dag serveer ik allerlei fijne snacks. In de avond kijken we dan de oudejaars conference en smullen we met bijvoorbeeld deze gekruide gehakballetjes met satésaus. Veel van die hapjes kun je al ruim van te voren klaarmaken en hoef je alleen maar op te warmen. Zo kunnen we samen het oude jaar afsluiten en het nieuwe jaar inluiden en genieten van al dat lekkers. Dit gehaktballetjes recept heb ik al vaak gemaakt en blijft een topper.

Gekruide gehakballetjes met satésaus
Deze balletjes, daar kun je van blijven snoepen.

Gekruide gehakballetjes met satésaus

Met een gehaktballetjes recept kun je eigenlijk niet misgaan. Vrijwel iedereen lust ze en we maken ze niet té pittig zodat de kids ze ook lekker vinden. Variatie mogelijkheden zijn er genoeg, voeg eens gesnipperde sjalot of paprikastukjes aan het gehakt toe.

gehaktballetjes recept
Hou je van pittig dan kun je nog een rood pepertje toevoegen.

Of gebruik eens Oosterse kruiden voor een heel andere smaaksensatie. Deze gekruide gehakballetjes met satésaus maken jouw feestje compleet.

Gekruide gehakballetjes met satésaus
Koop online leuke schaaltjes of duik je servieskast in voor mooie schaaltjes.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Gekruide gehakballetjes met satésaus

Gekruide gehakballetjes met satésaus

Oudejaarsavond is dé avond bij uitstek om allerlei heerlijke hapjes te serveren, zo ook deze lekkere gehaktballetjes.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 14 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: gehakt, ketjapsaus, persillade
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 6 personen
calorieën: 600kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

En zo maak je het:

  • Pak je mengkom erbij en doe het gehakt hierin. Voeg alle kruiden, specerijen en ketjap toe en kneed het goed. Voeg het ei en het paneermeel toe en mix nogmaals.
  • Haal telkens een beetje gehakt ter grootte van ongeveer een bitterbal uit de kom en rol er een stevig balletje van. Herhaal tot al het gehakt op is.
  • Verhit je koekenpan en doe er een beetje olie in, bak de balletjes tot ze gaar zijn.
  • Als de balletjes zijn afgekoeld prik je ze per twee op een prikkertje.
  • Verwarm de satésaus.
  • Serveer in bakjes of schaaltjes die je vult met wat atjar, en strooi wat gebakken uitjes op de balletjes en maak het af met wat satésaus.
  • Heerlijk Happen!
Ik heb het mezelf makkelijk gemaakt deze keer en een zakje gebruikt voor de satésaus. Je kunt het natuurlijk ook helemaal zelf maken. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere heerlijke hapjes maken? Ik heb wel wat fijne receptjes voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hapjes » Gekruide gehakballetjes met satésaus

1 gedachte over “Gekruide gehakballetjes met satésaus”

  1. Pingback: Gehaktballetjes met tzatziki - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept