Pasgeleden at ik een lekker broodje in een restaurant en dacht goh dat is een goed idee om dit thuis ook eens te maken. Natuurlijk had ik geen recept dus ben ik thuis gewoon lekker aan het “free-wheelen” geslagen.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen een dag van te voren. De kippendij gaan we namelijk marineren en lekker een hele nacht in de koelkast laten staan. Zo trekken alle smaken goed in de kip. Snij de kippendij ( ik kocht ze zonder botjes) in stukken en doe ze in een kom. Bestrooi ze vervolgens met zout, peper, knoflookpoeder en een beetje kerrie. Schenk er een paar scheutjes olijfolie overheen en meng het geheel zodat overal een laagje op de kip komt te zitten. Laat het vervolgens een nacht marineren in de koelkast.
De volgende dag haal je ruim een uur van te voren de kip uit de koelkast zodat hij op temperatuur kan komen.
Verwarm je oven op 200 graden voor en neem een bakblik erbij. Ik had dus gekookte krieltjes liggen en deze snij je door het midden. De rest van de groente maak je schoon en snij je in stukken, het hoeft niet heel fijn gesneden te zijn. Leg ze allemaal op je bakblik en giet er wat olijfolie overheen. Daarna breng je ze op smaak met kruiden. Ik gebruikte Marokkaanse stoofkruiden. Hussel de groente zodat er overal een laagje op zit en zet dan in de oven en rooster ze gaar. Ongeveer 35 / 40 minuutjes.
In de tussentijd dat de groente in de oven staat maak je een huisgemaakte pesto. En natuurlijk gaan we de kippendij lekker grillen in een grillpan.
Snij het brood in dikke plakken en besmeer met olijfolie, en bestrooi daarna nog met wat knoflookpoeder. Leg op een rooster en doe deze in de oven met de groente, maar dan even een verdieping hoger. Bak het de laatste 10 minuutjes van de groente mee. Dan is je brood lekker knapperig en is het tegelijk met de groente klaar.
Nutrition Facts
Gemarineerde kippendij op geroosterde toast
Amount per Serving
Calories
279
% Daily Value*
Fat
21
g
32
%
Saturated Fat
6
g
38
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
9
g
Cholesterol
125
mg
42
%
Sodium
98
mg
4
%
Potassium
261
mg
7
%
Carbohydrates
0.3
g
0
%
Protein
21
g
42
%
Vitamin A
99
IU
2
%
Calcium
10
mg
1
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.