Gemarineerde kippendij op geroosterde toast

Gemarineerde kippendij op geroosterde toast

Pasgeleden at ik een lekker broodje in een restaurant en dacht goh dat is een goed idee om dit thuis ook eens te maken. Natuurlijk had ik geen recept dus ben ik thuis gewoon lekker aan het “free-wheelen” geslagen. Natuurlijk had ik wel een foto gemaakt van mijn lunch dus ik had wel een idee wat er op het broodje moest komen. Maar verder is deze gemarineerde kippendij op geroosterde toast dus helemaal een eigen versie geworden. En ook een zero-waste recept want ik gebruikte gewoon wat groente en sla die nog over was.

Dit heb je nodig:

  • kippendij (300 gram)
  • citroen olijfolie
  • zout/ peper
  • kerriepoeder
  • knoflookpoeder
  • rustiek afbakbrood
  • wortels
  • sjalotten
  • knolselderij
  • bimi (asperge broccoli)
  • huisgemaakte pesto
  • krieltjes met schil
  • gemengde sla

En zo maak je het:

-We beginnen een dag van te voren. De kippendij gaan we namelijk marineren en lekker een hele nacht in de koelkast laten staan. Zo trekken alle smaken goed in de kip. Snij de kippendij ( ik kocht ze zonder botjes) in stukken en doe ze in een kom. Bestrooi ze vervolgens met zout, peper, knoflookpoeder en een beetje kerrie. Schenk er een paar scheutjes olijfolie overheen en meng het geheel zodat overal een laagje op de kip komt te zitten. Laat het vervolgens een nacht marineren in de koelkast.

Gemarineerde kippendij op geroosterde toast
Een nachtje laten marineren geeft de kip zoveel smaak!

-De volgende dag haal je ruim een uur van te voren de kip uit de koelkast zodat hij op temperatuur kan komen.

-Verwarm je oven op 200 graden voor en neem een bakblik erbij. Ik had dus gekookte krieltjes liggen en deze snij je door het midden. De rest van de groente maak je schoon en snij je in stukken, het hoeft niet heel fijn gesneden te zijn. Leg ze allemaal op je bakblik en giet er wat olijfolie overheen. Daarna breng je ze op smaak met kruiden. Ik gebruikte Marokkaanse stoofkruiden. Hussel de groente zodat er overal een laagje op zit en zet dan in de oven en rooster ze gaar. Ongeveer 35 / 40 minuutjes.

Maak een verse pesto dat is zóveel lekkerder!

-In de tussentijd dat de groente in de oven staat maak je een huisgemaakte pesto. En natuurlijk gaan we de kippendij lekker grillen in een grillpan.

-Snij het brood in dikke plakken en besmeer met olijfolie, en bestrooi daarna nog met wat knoflookpoeder. Leg op een rooster en doe deze in de oven met de groente, maar dan even een verdieping hoger. Bak het de laatste 10 minuutjes van de groente mee. Dan is je brood lekker knapperig en is het tegelijk met de groente klaar.

Gemarineerde kippendij op geroosterde toast

Gemarineerde kippendij op geroosterde toast
Stapel alles lekker op de toast en serveer met de verse pesto.

Wanneer ten slotte alles klaar is pak je de borden erbij en leg je eerst de toast op het bord. Besmeer deze met een lekkere laag pesto en bekleed daarna de toast met de kippendijen, de groente en als laatste een toefje gemengde sla erop: Heerlijk Happen!

2 gedachten over “Gemarineerde kippendij op geroosterde toast”

  1. Pingback: Super zachte shortribs uit de oven - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Eiernoedels met gemarineerde kippendij - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *