Gek op mosterd. Dat ben ik al zolang ik het me kan herinneren. Flinke lepel bij de boerenkool met worst erbij, op een schaaltje bij een blokje kaas, een eetlepel in een stoofpot erbij.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Neem de beenham erbij en bestrooi hem met wat peper en zout. Zorg dat de ham op kamertemperatuur is. Vervolgens smeer je aan beide zijdes een flinke theelepel met de mosterd en masseer je dat in het vlees.
Hak met een scherp mes de tijmblaadjes fijn en strooi deze aan beide zijdes op de ham. Leg hem dan in een ovenschaal en bak de ham 45 minuutjes in de oven.
Nutrition Facts
Gent’s beenhammetje met mosterd
Amount per Serving
Calories
461
% Daily Value*
Fat
335
g
515
%
Saturated Fat
120
g
750
%
Polyunsaturated Fat
36
g
Monounsaturated Fat
158
g
Cholesterol
1240
mg
413
%
Sodium
23746
mg
1032
%
Potassium
5722
mg
163
%
Carbohydrates
0.1
g
0
%
Fiber
0.1
g
0
%
Sugar
0.01
g
0
%
Protein
431
g
862
%
Vitamin A
12
IU
0
%
Vitamin C
0.4
mg
0
%
Calcium
141
mg
14
%
Iron
17
mg
94
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.