Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Pak 1 hele bol knoflook in met aluminiumfolie en leg hem voor 40 minuten in de oven.
Hak de peterselie en munt fijn en mix dit met de mayo, zure room een beetje zout en peper in een kommetje.
Haal de knoflook uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Haal 2 teentjes van de bol af en duw (als hij wat is afgekoeld) de knoflook uit het velletje. De knoflook is helemaal zacht als een soort puree, en voeg dit toe aan het kommetje. even goed mixen en dan is je dip klaar.
Heerlijk Happen!
De overgebleven teentjes kun je uitknijpen en de knoflookpuree in een potje bewaren in de koelkast. Gebruik het voor een saus, of smeer het op een bruschetta.
Nutrition Facts
Gepofte knoflook kruiden dip
Amount per Serving
Calories
278
% Daily Value*
Fat
27
g
42
%
Saturated Fat
13
g
81
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
73
mg
24
%
Sodium
69
mg
3
%
Potassium
236
mg
7
%
Carbohydrates
8
g
3
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
1522
IU
30
%
Vitamin C
10
mg
12
%
Calcium
155
mg
16
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.