Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Met een dunschiller schil je de pompoen en daarna hak je hem in kleine blokjes van ongeveer twee bij twee cm. Leg ze daarna op de bakplaat en bedruip ze met olijfolie en strooi er peper en zout overheen. Vervolgens zet je ze in de oven voor een minuut of 30 / 35 tot ze zacht maar niet té zacht zijn.
In de tussentijd gaan we alles voor de salade snijden en klaarmaken. Kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af. Spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. In een koekenpan rooster je dan de pijnboompitjes.
De bietjes in dit recept koop ik altijd bij de Albert Heijn, zij hebben zoet/zure bietjes bij de versafdeling liggen.
De tomaatjes op de foto heb ik heel even in de oven gedaan nèt tot het velletje openspringt.
Nutrition Facts
Geroosterde pompoen salade met parel couscous
Amount per Serving
Calories
550
% Daily Value*
Fat
4
g
6
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
2
mg
1
%
Sodium
181
mg
8
%
Potassium
3642
mg
104
%
Carbohydrates
112
g
37
%
Fiber
21
g
88
%
Sugar
36
g
40
%
Protein
26
g
52
%
Vitamin A
2354
IU
47
%
Vitamin C
201
mg
244
%
Calcium
226
mg
23
%
Iron
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.