Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Schil de pompoen en snijd in blokjes.
Verwarm je oven voor op 220 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de pompoenblokjes erop en giet wat olijfolie over de pompoen. Bestrooi met de baharat kruidenmix en hussel goed. Strooi eventueel nog wat zout erop en bak dan voor een 30 tot 35 minuutjes tot de pompoen wat bruinig wordt aan de randjes.
Maak intussen de dressing door alle ingrediënten in een maatbeker te doen en dan met een garde goed op te kloppen.
In een koekenpan rooster je de gehakte walnoten, zorg dat ze niet verbranden.
Schep alles in een kom en bestrooi met wat verse tijm, de sesampitjes en wat dressing.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Geroosterde pompoen walnoot salade
Amount per Serving
Calories
530
% Daily Value*
Fat
37
g
57
%
Saturated Fat
4
g
25
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
26
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
1
mg
0
%
Sodium
34
mg
1
%
Potassium
3208
mg
92
%
Carbohydrates
46
g
15
%
Fiber
16
g
67
%
Sugar
26
g
29
%
Protein
22
g
44
%
Vitamin A
2328
IU
47
%
Vitamin C
195
mg
236
%
Calcium
231
mg
23
%
Iron
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.