Geroosterde pompoen walnoot salade

Geroosterde pompoen walnoot salade

Geschatte leestijd: 3 minuten

Pompoen is zo lekker! We gaan deze groente nog lekkerder maken met een fijne kruidenmix. Baharat welteverstaan, wat letterlijk specerij in het Arabisch betekent. Deze mix is licht zoet en kruidig van smaak wat dus perfect past bij bij deze lauw warme geroosterde pompoen walnoot salade. Overigens als er wat overblijft ook heel goed koud te eten hoor. We gebruiken walnoten die ook perfect bij het herfstseizoen passen. Die roosteren we kort in een koekenpan en strooien we als laatste lekker over de salade.

Geroosterde pompoen walnoot salade

Geroosterde pompoen walnoot salade

Hoe klein ze ook zijn, de sesamzaadjes geven echt extra smaak aan je groenten. De tahin die we gebruiken in de dressing wordt ook gemaakt van deze zaadjes. Het is ook de welbekende smaakmaker in hummus bijvoorbeeld. Zo krijgt deze geroosterde pompoen walnoot salade een lekker Midden-Oosters tintje.

Geroosterde pompoen walnoot salade

We bakken de pompoen niet té lang op zo’n hoge temperatuur. Hierdoor wordt het vruchtvlees wel gaar maar wordt het niet te slap. Het hangt een beetje van jouw oven af hoe snel dat dat gaat, blijf dus wel in de buurt.

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Geroosterde pompoen walnoot salade

Geroosterde pompoen walnoot salade

De pompoen lekker roosteren en dan afmaken met verse kruiden en sesampitjes en walnoot.
4.9 van 28 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: baharat, pompoen, sesampitjes, tijm, walnoten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 530kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • ½ flespompoen - geschild en in blokjes
  • 2 takjes tijm
  • 100 gram walnoten - in stukjes gehakt
  • 1 el sesampitjes
  • olijfolie
  • 1 el baharat kruidenmix

Voor de dressing:

  • 3 el mayonaise
  • 3 el yoghurt
  • 2 el citroensap
  • peper
  • zout
  • 1 tl baharat kruidenmix
  • 2 el tahin - sesamzaadjes pasta

En zo maak je het:

  • Schil de pompoen en snijd in blokjes.
  • Verwarm je oven voor op 220 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de pompoenblokjes erop en giet wat olijfolie over de pompoen. Bestrooi met de baharat kruidenmix en hussel goed. Strooi eventueel nog wat zout erop en bak dan voor een 30 tot 35 minuutjes tot de pompoen wat bruinig wordt aan de randjes.
  • Maak intussen de dressing door alle ingrediënten in een maatbeker te doen en dan met een garde goed op te kloppen.
  • In een koekenpan rooster je de gehakte walnoten, zorg dat ze niet verbranden.
  • Schep alles in een kom en bestrooi met wat verse tijm, de sesampitjes en wat dressing.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Pompoen is hier een groente die vaak op tafel staat. Ook een fan? Probeer dan maar eens deze gerechten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Geroosterde pompoen walnoot salade
Start » Recepten » Vegetarisch » Geroosterde pompoen walnoot salade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept