Gevulde Koningsoesterzwammen met Tofu-Pesto Vulling
Deze krokant gegratineerde koningsoesterzwammen zijn gevuld met een smaakvolle mix van Italiaanse tofu, olijven en pesto, afgewerkt met een knapperige Parmezaanse pankokorst. Perfect als vegetarisch voorgerecht of tapa.
verse gehakte peterselie - Extra verse peterselie voor garnering
4elPanko
olijfolie
peper - naar smaak
zout - naar smaak
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de zwammen horizontaal door, net boven het dikke deel van de stam. Snijd een rechthoekje in de stam en schrap voorzichtig met een lepeltje de binnenkant van de zwammen leeg. Bewaar de stukjes.
Hak de olijven, snipper de sjalot, en verkruimel de tofu. Bak het geheel eventjes in een koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg hier ook de stukjes uit de stam van de zwam aan toe. Meng er daarna de pesto doorheen.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Meng in een kommetje de panko met de Parmezaanse kaas.
Vul de holle stammetjes van de zwammen met het mengsel uit de koekenpan. Bestrooi het geheel met de panko-mix.
Leg de zwammen in een ovenschaal die met bakpapier bekleed is, druppel wat olie erover en zet in de oven voor een 15 tot 20 minuutjes. Haal uit de oven en bestrooi met wat verse peterselie.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Gevulde Koningsoesterzwammen met Tofu-Pesto Vulling
Amount per Serving
Calories
120
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
13
mg
4
%
Sodium
470
mg
20
%
Potassium
48
mg
1
%
Carbohydrates
3
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
197
IU
4
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
263
mg
26
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.