Vegetarisch gevulde Koningsoesterzwam

Vegetarisch gevulde Koningsoesterzwam

We gaan voor vega deze keer. We maken een heel fijn hapje met deze gevulde paddenstoelen.
Vegetarisch gevulde Koningsoesterzwam

Gelukkig kunnen we deze paddestoel steeds makkelijker vinden in de supermarkt. In de groothandel liggen ze altijd wel, maar daar kan niet iedereen shoppen. We kennen denk ik allemaal wel de gevulde Portobello. Daar heeft deze vegetarisch gevulde Koningsoesterzwam wel wat van weg. Alleen gebruiken we dus een andere soort paddestoel. Niet iedereen is trouwens weg van deze “groente”. Er zijn een hoop mensen die de structuur van gebakken champignons of paddestoelen niet zo fijn vinden. In dit paddestoelen recept werken we ook met panko om er een beetje een brunch aan te geven. Lekker gemixt met Parmezaanse kaas. Zo kun je ze serveren als bijvoorbeeld een tapa met wat andere hapjes. Of misschien als een voorgerechtje met een fijn diner.

paddenstoel recept
Een heerlijk paddenstoel recept
Vegetarisch gevulde Koningsoesterzwam

Vegetarisch gevulde Koningsoesterzwam

We gaan voor vega deze keer. We maken een heel fijn hapje met deze gevulde paddenstoelen.
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, tapas
Keuken: European
Trefwoord: koningsoesterzwam, paddestoelen, tofu
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan

Ingrediënten: 

  • 4 konings oesterzwammen
  • 100 gr Italiaans gekruide tofu
  • 10 olijven
  • 2 el Pesto
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • 1 sjalot
  • verse peterselie
  • 4 el Panko
  • olijfolie
  • peper / zout

En zo maak je het:

  • Snijd de oesterzwammen horizontaal door het midden. Snijd een rechthoekje in de stam en schrap voorzichtig met een lepeltje de binnenkant van de zwammen leeg. Bewaar de stukjes.
  • Hak de olijven, snipper de sjalot, en verkruimel de tofu. Bak het geheel eventjes in een koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg hier ook de stukjes uit de stam van de zwam aan toe. Meng er daarna de pesto doorheen.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kommetje de panko met de Parmezaanse kaas.
  • Vul de holle stammetjes van de zwammen met het mengsel uit de koekenpan. Bestrooi het geheel met de panko-mix.
  • Leg de zwammen in een ovenschaal die met bakpapier bekleed is, druppel wat olie erover en zet in de oven voor een 15 tot 20 minuutjes. Haal uit de oven en bestrooi met wat verse peterselie.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vegetarisch gevulde Koningsoesterzwam

Deze zwam behoort tot het rijk van de “fungi”, een sjieke naam voor schimmels. Dat klinkt viezer dan het is natuurlijk. Oorspronkelijk uit de landen rondom het Middellandse zee gebied. Maar ook volop in Azië. Rauw hebben ze nauwelijks smaak. Je zult dat dus echt moeten toevoegen met de rest van je receptje. Je kunt ze ook vaak terugvinden in recepten met saus. Denk aan de gerechten bij de Japanner of bijvoorbeeld een tjap tjoy. We gaan bij dit paddestoel recept iets meer naar de Westerse keuken. Lekker met Parmezaanse kaas en Italiaanse gekruide tofu. Ik heb er expres voor gekozen om een vega receptje te maken. Zo merk je dat je ook hele fijne hapjes kunt serveren met volop smaak.

Lekker hè? Niet gevreesd ik heb nog veel meer lekkere dingen op mijn site:

paddestoelen met Parmezaanse kaas

1 gedachte over “Vegetarisch gevulde Koningsoesterzwam”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept