1elzwarte bonensaus uit pot - ( Lee Kum Kee, te koop bij de Appie)
4paprika's
200grwitte rijst
lente uitjes ter decoratie
sla blaadjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden. Halveer de paprika's en haal de pitjes en witte draden eruit. Leg ze op een bakblik met bakpapier en zet in de oven voor 20/25 minuutjes tot ze lekker zacht zijn.
Terwijl de paprika's in de oven staan maken we de kip, rijst en de saus.
Neem je wok erbij en doe hier wat olie in, bak de kip goudbruin, voeg de drie uitgeperste tenen knoflook toe en bak ze even mee. Giet de warme bouillon erbij, en voeg ook de sojasaus toe. Roer de zwarte bonensaus toe en roer het geheel goed. Dan voeg je de maizena toe en mix dit door de saus. Hierdoor zal hij gaan binden en kun je hem op laag vuur laten pruttelen.
Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
Haal de paprika's uit de oven en zet ze op de borden. Je kunt een blaadje sla eronder leggen voor wat extra kleur op je bord. Schep eerst wat rijst in de paprika's en daarbovenop de kip met de saus. Garneer met de lente uitjes.
Heerlijk Happen!
-Wil je wat variatie aanbrengen? Voeg dan nog wat extra cashewnoten toe aan de kip net voordat je de kip serveert.
Nutrition Facts
Gevulde paprika met kip en rijst
Amount per Serving
Calories
340
% Daily Value*
Fat
3
g
5
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
64
mg
21
%
Sodium
1058
mg
46
%
Potassium
711
mg
20
%
Carbohydrates
49
g
16
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
27
g
54
%
Vitamin A
3756
IU
75
%
Vitamin C
154
mg
187
%
Calcium
35
mg
4
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.