Gevulde paprika met kip en rijst

Gevulde paprika met kip en rijst

Geschatte leestijd: 3 minuten

Met een vriezer die goed gevuld was hoefde ik geen vlees meer in te kopen voor het weekmenu wat ik maakte. Veelal koop ik meer in dan ik nodig heb en vries dat in zodat er een voorraadje in huis is. Voor deze gevulde paprika met kip en rijst hoefde ik helemaal niets meer in huis te halen want alles lag dus al in de koelkast of vriezer. Ik heb eigenlijk altijd wel wat paprika’s op voorraad en ook voor de saus was alles aanwezig in de voorraadkast. Ik heb in mijn keuken twee rekken vol met sausjes, oliën, azijn en andere vloeibare smaakmakers zoals sojasaus. Dus met heel weinig moeite maakte ik een heerlijk avondmaaltje wat er ook nog eens leuk uitziet als je het op tafel zet! Aan de slag dus want moeilijk is het zeker niet. recept gevulde paprika

Gevulde paprika met kip en rijst
De zwarte botersaus maakt het lekker pikant.

Gevulde paprika met kip en rijst

In dit recept heb ik witte rijst gebruikt, maar je kunt ook heel goed kiezen voor zilvervliesrijst als je het net wat gezonder wilt maken. Dat is namelijk een volkoren rijst, hij is wel wat taaier en nootachtiger van smaak. In feite gaan er enorm veel vitamines en mineralen verloren door het verwijderen van de laagjes van de rijstkorrels om witte rijst te maken. Overigens bevatten ze allebei evenveel calorieën en koolhydraten, dus daarvoor hoef je niet te kiezen voor de één of de ander.

Gevulde paprika met kip en rijst
Wil je het iets gezonder, kies dan voor zilvervliesrijst.

Let op, deze rijst is wel weer meer bederfelijk dan witte rijst omdat er zemelen in zitten, en deze bevatten bederfelijke vetten. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat die vetten worden verwijderd bij witte rijst, waardoor deze dus veel langer houdbaar is. Wanneer je kiest voor rijst, is het essentieel om rekening te houden met deze factoren en de houdbaarheid ervan te overwegen, vooral als je op zoek bent naar een langdurige opslagmogelijkheid voor je voorraad.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gevulde paprika met kip en rijst

Gevulde paprika met kip en rijst

Lekkere gevulde paprika's met pittge kip.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 54 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinese, European
Trefwoord: kip, paprika, rijst, zwarte bonen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 340kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 400 gr kipfilet - in blokjes
  • 3 tenen knoflook - geperst
  • 2 el maizena
  • 250 ml kippenbouillon
  • 50 ml sojasaus
  • 1 el zwarte bonensaus uit pot - ( Lee Kum Kee, te koop bij de Appie)
  • 4 paprika's
  • 200 gr witte rijst
  • lente uitjes ter decoratie
  • sla blaadjes

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden. Halveer de paprika's en haal de pitjes en witte draden eruit. Leg ze op een bakblik met bakpapier en zet in de oven voor 20/25 minuutjes tot ze lekker zacht zijn.
  • Terwijl de paprika's in de oven staan maken we de kip, rijst en de saus.
  • Neem je wok erbij en doe hier wat olie in, bak de kip goudbruin, voeg de drie uitgeperste tenen knoflook toe en bak ze even mee. Giet de warme bouillon erbij, en voeg ook de sojasaus toe. Roer de zwarte bonensaus toe en roer het geheel goed. Dan voeg je de maizena toe en mix dit door de saus. Hierdoor zal hij gaan binden en kun je hem op laag vuur laten pruttelen.
  • Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Haal de paprika's uit de oven en zet ze op de borden. Je kunt een blaadje sla eronder leggen voor wat extra kleur op je bord. Schep eerst wat rijst in de paprika's en daarbovenop de kip met de saus. Garneer met de lente uitjes.
  • Heerlijk Happen!
-Wil je wat variatie aanbrengen? Voeg dan nog wat extra cashewnoten toe aan de kip net voordat je de kip serveert.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Kip het meest veelzijdige stukje vlees…. Ik heb dus zeker nog een paar andere lekkere toppers zoals Gevulde paprika met kip en rijst voor je:

Deze hele kip uit de airfryer, easy peasy gemaakt!

Maar ook deze pikante kip met Libanees brood is top.

En lekker snacken met deze kip in wraps met knoflooksaus.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gevulde paprika met kip en rijst

recept gevulde paprika

8 gedachten over “Gevulde paprika met kip en rijst”

  1. Pingback: Gemarineerde kip met gebakken geitenkaasjes - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Goed gevulde pompoen quesedilla - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Duivels lekkere eitjes, voor elk feestje - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Gevulde tomaat met basilicum olie - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Canarische mojo paella met garnalen - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Witte asperges in bechamelsaus - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Libanees brood met pikante kip - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept