Gevulde paprika met kip en rijst

Gevulde paprika met kip en rijst

Met een vriezer die goed gevuld was hoefde ik geen vlees meer in te kopen voor het weekmenu wat ik maakte. Veelal koop ik meer in dan ik nodig heb en vries dat in zodat er een voorraadje in huis is. Voor deze gevulde paprika met kip en rijst hoefde ik helemaal niets meer in huis te halen want alles lag dus al in de koelkast of vriezer. Ik heb eigenlijk altijd wel wat paprika’s op voorraad en ook voor de saus was alles aanwezig in de voorraadkast. Ik heb in mijn keuken twee rekken vol met sausjes, oliën, azijn en andere vloeibare smaakmakers zoals sojasaus. Dus met heel weinig moeite maakte ik een heerlijk avondmaaltje wat er ook nog eens leuk uitziet als je het op tafel zet! Aan de slag dus want moeilijk is het zeker niet.

Gevulde paprika met kip en rijst
De zwarte botersaus maakt het lekker pikant.

Gevulde paprika met kip en rijst

Lekkere gevulde paprika's met pittge kip.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd25 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinese, European
Trefwoord: kip, paprika, rijst, zwarte bonen
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Equipment

  • oven
  • wok
  • pan

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet in blokjes
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 2 el maizena
  • 250 ml kippenbouillon
  • 50 ml sojasaus
  • 1 el zwarte bonensaus uit pot ( Lee Kum Kee, te koop bij de Appie)
  • 4 paprika's
  • 200 gr witte rijst
  • lente uitjes ter decoratie
  • sla blaadjes

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 200 graden. Halveer de paprika's en haal de pitjes en witte draden eruit. Leg ze op een bakblik met bakpapier en zet in de oven voor 20/25 minuutjes tot ze lekker zacht zijn.
  • Terwijl de paprika's in de oven staan maken we de kip, rijst en de saus.
  • Neem je wok erbij en doe hier wat olie in, bak de kip goudbruin, voeg de drie uitgeperste tenen knoflook toe en bak ze even mee. Giet de warme bouillon erbij, en voeg ook de sojasaus toe. Roer de zwarte bonensaus toe en roer het geheel goed. Dan voeg je de maizena toe en mix dit door de saus. Hierdoor zal hij gaan binden en kun je hem op laag vuur laten pruttelen.
  • Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Haal de paprika's uit de oven en zet ze op de borden. Je kunt een blaadje sla eronder leggen voor wat extra kleur op je bord. Schep eerst wat rijst in de paprika's en daarbovenop de kip met de saus. Garneer met de lente uitjes.
  • Heerlijk Happen!

Notities

-Wil je wat variatie aanbrengen? Voeg dan nog wat extra cashewnoten toe aan de kip net voordat je de kip serveert.
Gevulde paprika met kip en rijst
Wil je het iets gezonder, kies dan voor zilvervliesrijst.

Gevulde paprika met kip en rijst

In dit recept heb ik witte rijst gebruikt, maar je kunt ook heel goed kiezen voor zilvervliesrijst als je het net wat gezonder wilt maken. Dat is namelijk een volkoren rijst, hij is wel wat taaier en nootachtiger van smaak. In feite gaan er enorm veel vitamines en mineralen verloren door het verwijderen van de laagjes van de rijstkorrels om witte rijst te maken. Overigens bevatten ze allebei evenveel calorieën en koolhydraten, dus daarvoor hoef je niet te kiezen voor de één of de ander. Let op deze rijst is wel weer meer bederfelijk dan witte rijst omdat er zemelen in zitten en deze bevatten bederfelijke vetten. Die worden verwijderd bij witte rijst en die is daardoor dus veel langer houdbaar.

Kip het meest veelzijdige stukje vlees…. Ik heb dus zeker nog een paar andere lekkere toppers voor je:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *