Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 140 graden. Zorg dat je vlees kamertemperatuur heeft!
Hak en snipper de sjalot en bak ze kort in de koekenpan met wat olijfolie.
Bestrooi de opengesneden bavette met de kruidenmix (1/2 eetlepel) en smeer de cranberrysaus (* zie notities voor recept ) erop. Schep daar de sjalot en oesterzwam op en rol hem dan op.
Bindt met een 5tal stukjes keukentouw de rollade op. 4 of 5 over de breedte en 1 over de lengte.
Bak de rollade in een koekenpan met wat olijfolie en bakvet rondom helemaal mooi bruin en leg hem dan in een ovenschotel.
Zet in de oven voor 40 tot 60 minuten, dat hangt een beetje van je oven, hij is gaar als hij een kerntemperatuur heeft van 55 graden. Dat kan dus per oven verschillen. Bak met een vleesthermometer, of meet regelmatig wat de temperatuur is.
Na het bakken en 10 minuten laten rusten voor je hem aansnijdt.