Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
In een vijzel met het zout de knoflookteen en wat grof gemalen peper vijzel je de blaadjes van de drie takjes basilicum tot een soort groene "pasta". Giet de olijfolie erbij en mix het geheel goed. Giet het daarna in een flesje of glaasje.
Snijd de bovenkant van de tomaten eraf, bewaar deze hoedjes wel. Hol met een lepeltje de tomaten helemaal uit.
Snipper de ui samen met de olijven en de kappertjes en bak deze mix even kort in een koekenpan. Vul daar de tomaten mee, verdeel het over de drie tomaten.
Strooi een beetje van beide kazen op deze mix en breek dan het ei erop. Strooi de rest van de kazen erop.
Zet de tomaten op een bakblik bekleed met bakpapier en zet in de oven voor een 15 minuutjes tot het ei gestold is. De hoedjes leg je ernaast deze bakken gewoon mee.
* we vullen de tomaten en roosteren het brood *
Smeer de boterhammen aan beide zijdes in met wat olijfolie en bestrooi met persillade. Rooster het brood mooi bruin en snijd in reepjes.
Haal de tomaten uit de oven en schenk wat basilicumolie erover. Serveer met de toast.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Gevulde tomaat met basilicum olie
Amount per Serving
Calories
602
% Daily Value*
Fat
43
g
66
%
Saturated Fat
12
g
75
%
Trans Fat
0.02
g
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
24
g
Cholesterol
203
mg
68
%
Sodium
969
mg
42
%
Potassium
1071
mg
31
%
Carbohydrates
32
g
11
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
16
g
18
%
Protein
25
g
50
%
Vitamin A
3512
IU
70
%
Vitamin C
52
mg
63
%
Calcium
564
mg
56
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.