Gevulde tomaat met basilicum olie

Gevulde tomaat met basilicum olie

Geschatte leestijd: 3 minuten

Van uitstel komt afstel en dat was een beetje het geval met dit recept. Ik probeer zoveel mogelijk met vernieuwende recepten te komen, maar laten we eerslijk zijn er is al zóveel gemaakt in de wereld. Hoe ben je nou echt origineel of vernieuwend? Dit gevulde tomaat recept is echt al heel vaak door allerhande foodies en chef’s gemaakt. Het idee is dus helemaal niet nieuw. Maar deze versie van gevulde tomaat met basilicum olie is wel echt de mijne. De combinatie van de kaassoorten die ik lekker vind. gevulde tomaat met ei

De huisgemaakte kruidenolie die zo ontzettend lekker ruikt. En de tomaten die eindelijk eens uit de koelkast mochten om daadwerkelijk gebruikt te gaan worden. Deze gevulde tomaat uit de oven kan ik je van harte aanraden. Hier thuis kwamen er een hoop lovende woorden al na één hap, een toppertje dus.

Het is een heel eenvoudig recept dat je in een handomdraai kunt maken. Je kunt deze gevulde tomaten serveren als ontbijt, lunch of lichte avondmaaltijd. Ze zijn heerlijk met een groene salade of wat geroosterd brood erbij. Geniet ervan!

gevulde tomaat recept
Heerlijk met wat geroosterd brood met kruiden.

Gevulde tomaat met basilicum olie

De basilicum olie in dit gevulde tomaat recept maken we zelf en dat is helemaal niet ingewikkeld. Je kunt hem een paar dagen goed houden nadat je hem gemaakt hebt. De kaas die ik gebruikt heb zijn twee van mijn lange lijst van favoriete kazen. Je kunt hier heel makkelijk mee wisselen.

gevulde tomaat uit de oven
De gesmolten kaas, de kruidenolie erop en dan smullen maar!

Let wel op dat je een kaas kiest die lekker smelt. De stukjes toast zijn niks meer en niks minder dan een geroosterde boterham. Maar dan wel besmeerd met olijfolie en bestrooid met persillade kruiden. Alleen daar al kan ik van blijven eten… zo lekker!

Gevulde tomaat met basilicum olie
Perfect voor een fijne lunch voor bijvoorbeeld Pasen.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gevulde tomaat met basilicum olie

Gevulde tomaat met basilicum olie

Een super smaakvol gerechtje uit de oven die je zeker nóg vaker gaat eten!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 16 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: basilicum, ei, gruyere, Parmezaanse kaas, tomaat
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 3 personen
calorieën: 602kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

broodrooster

Ingrediënten:

  • 3 grote vleestomaten
  • 3 eieren
  • 50 gram Parmezaanse kaas - geraspt
  • 75 gram Gruyère kaas - geraspt
  • 1 kleine ui
  • 10 groene olijven
  • 1 eetlepel kappertjes

Uit de voorraadkast

Voor de olie

  • 75 ml olijfolie
  • 3 takjes verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl zeezout
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • In een vijzel met het zout de knoflookteen en wat grof gemalen peper vijzel je de blaadjes van de drie takjes basilicum tot een soort groene "pasta". Giet de olijfolie erbij en mix het geheel goed. Giet het daarna in een flesje of glaasje.
  • Snijd de bovenkant van de tomaten eraf, bewaar deze hoedjes wel. Hol met een lepeltje de tomaten helemaal uit.
  • Snipper de ui samen met de olijven en de kappertjes en bak deze mix even kort in een koekenpan. Vul daar de tomaten mee, verdeel het over de drie tomaten.
  • Strooi een beetje van beide kazen op deze mix en breek dan het ei erop. Strooi de rest van de kazen erop.
  • Zet de tomaten op een bakblik bekleed met bakpapier en zet in de oven voor een 15 minuutjes tot het ei gestold is. De hoedjes leg je ernaast deze bakken gewoon mee.
  • * we vullen de tomaten en roosteren het brood *
    Gevulde tomaat met basilicum olie
  • Smeer de boterhammen aan beide zijdes in met wat olijfolie en bestrooi met persillade. Rooster het brood mooi bruin en snijd in reepjes.
  • Haal de tomaten uit de oven en schenk wat basilicumolie erover. Serveer met de toast.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vind jij tomaat ook zo lekker? Hier heb je nog een paar fijne recept ideetjes met tomaat:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

gevulde tomaat met ei

Start » Recepten » Lunchgerechten » Gevulde tomaat met basilicum olie

6 gedachten over “Gevulde tomaat met basilicum olie”

  1. Pingback: Gemarineerde tomaten feta salade - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Francine bij Liquido d'Oro, heerlijke olijfolie - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Heerlijke Happen Nieuwsbrief maart 2021 - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept