Gevulde tomaten kennen we wel, lekker uit de oven en rijkelijk gevuld. Deze keer geven we er een Mediterraans tintje aan met mosselen, orzo en zwarte olijven.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak de sjalot, paprika en vleestomaten schoon.
Snipper de sjalot, snijd de paprika in blokjes. Snijd een "dakje" van de tomaat af en hol de binnenkant voorzichtig uit.
Was de mosselen en kook ze in een grote pan voor 5 tot 6 minuten tot de schelpen openstaan. Schud ze uit de pan in een vergiet en haal de mosselen uit de schelpen. Leg apart op een bordje.
Neem een pan erbij en doe hier de orzo met wat zout en een liter water in en breng aan de kook. Kook in 9 minuutjes gaar.
Verhit een koekenpan en schenk een scheut olijfolie erin. Bak de gesnipperde sjalot tot hij glazig is en voeg dan de olijven en paprika toe. Breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Voeg de mosselen toe en schep om. Haal de pan van het vuur.
Giet de orzo af en voeg deze aan de koekenpan met mosselen toe. Schep om en vul dan de tomaten met deze inhoud.
Zet de tomaten in de ovenschaal en bak op 200 graden voor een minuutje of 15 tot de tomaten wat zacht beginnen te worden.
Strooi wat verse peterselie op de tomaten en serveer.