Gevulde Zeeuwse Mosselen met Knoflookboter (Gegratineerd)
Feestelijke Zeeuwse mosselen gevuld met knoflookboter, peterselie en broodkruim. Een luxe voorgerecht dat gegratineerd wordt in de oven voor een gouden, knapperig korstje.
cayennepeper - als je het iets pittiger wilt een snufje
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Was als eerste de mosselen onder koud water, verwijder eventueel de “baarden” dat zijn de harige sliertjes.
Gooi de mosselen weg die kapot zijn of die niet dichtgaan wanneer je er even op tikt, laat ze in een vergiet uitlekken.
Maak nu de slakkenboter. Snipper hiervoor het sjalotje en meng alle ingrediënten in een kom, zet de boter opzij.
Neem een grote soeppan erbij en doe hier één gesnipperde sjalot, de wijn en de gemalen peper in.
Voeg de mosselen erbij, leg het deksel op de pan en laat het geheel 5 a 6 minuten op hóóg vuur koken. Je kunt af en toe even roeren.
Haal de pan van het vuur als alle schelpen open zijn. Let op kook niet té lang want dan verschrompelen de mosselen.
Laat ze uitlekken en zet ze daarna in de koelkast.
Verwarm de gril van je oven.
Neem de mosselen erbij en verwijder de bovenste schelp.
Schep een beetje slakkenboter in elke schel met een mossel ( Als de mossel tijdens het koken eruit gevallen zijn leg je deze natuurlijk terug in een schelp)
Leg als laatste de schelpen op een bakplaat en gril ze ongeveer 2/3 minuten.
Controleer mosselen: gooi kapotte en openstaande exemplaren weg
Bewaar mosselkookvocht - perfect voor soep of saus
Nutrition Facts
Gevulde Zeeuwse Mosselen met Knoflookboter (Gegratineerd)
Amount per Serving
Calories
157
% Daily Value*
Fat
3
g
5
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
36
mg
12
%
Sodium
407
mg
18
%
Potassium
519
mg
15
%
Carbohydrates
12
g
4
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
16
g
32
%
Vitamin A
626
IU
13
%
Vitamin C
18
mg
22
%
Calcium
58
mg
6
%
Iron
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.