Gezonde Aardappelsalade met Kikkererwten en Hummus - Vegetarisch Recept
Een voedzame vegetarische salade die traditionele aardappelsalade combineert met de gezonde smaken van het Midden-Oosten. Vol eiwitten van kikkererwten, gezonde vetten van hummus en vitamines van verse groenten. Perfect als lunch of barbecue bijgerecht.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen eerst met de hummus te maken. Pak je keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten voor de hummus erin. Druk op Pulse en daarna nog een aantal keer totdat je een mooie gladde mix hebt. Schep alles vervolgens in een kommetje en zet deze apart. Je kunt er nog wat paprikapoeder overheen strooien. Zet de hummus apart tot gebruik.
Maak de aardappels goed schoon en laat de schil erom zitten. Snij in kleine blokjes en kook ze daarna 15 tot 20 minuten met wat zout in een pan. Giet daarna af en laat even afkoelen.
Terwijl de aardappels koken snijden we de gele en de rode paprika ook in kleine blokjes. De bosuitjes snij je in fijne ringetjes.
Pak als laatste een grote schaal erbij en doe hierin de aardappelblokjes met de hummus en meng het geheel door elkaar. Daarna voeg je de rest van de ingrediënten toe. ( Ook het blikje met losse kikkererwten) Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper.
Kooktip: Laat de aardappels volledig afkoelen voordat je de hummus toevoegt om te voorkomen dat deze te dun wordt. Variatie: Voeg geroosterde pijnboompitten toe voor extra textuur en smaak. Veganistisch maken: Dit recept is al veganistisch als je zelfgemaakte hummus gebruikt. Bewaren: Houdt zich 2-3 dagen in de koelkast, meng voor serveren goed door. Serveren: Heerlijk met vers brood, pitabrood of als vulling voor wraps. Seizoen: Extra lekker in de zomer met verse kruiden uit de tuin. Meal prep: Maak grote hoeveelheden voor gezonde lunches tijdens de week.
Nutrition Facts
Gezonde Aardappelsalade met Kikkererwten en Hummus - Vegetarisch Recept
Amount per Serving
Calories
226
% Daily Value*
Fat
2
g
3
%
Saturated Fat
0.2
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.3
g
Monounsaturated Fat
1
g
Sodium
4
mg
0
%
Potassium
73
mg
2
%
Carbohydrates
4
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
100
IU
2
%
Vitamin C
16
mg
19
%
Calcium
18
mg
2
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.