Aardappel kikkererwt hummussalade

Aardappel kikkererwt hummussalade

Aardappel kikkererwt hummussalade

Een hele mond vol deze titel! Maar lekker dat hij is joh. Weer eens een andere versie van een aardappelsalade. Voordeel met dit soort salades is dat ze zo op tafel staan en er niet super veel ingrediënten voor nodig zijn. Deze aardappel kikkererwt hummussalade gaat het zeker goed doen bij je volgende BBQ. Hummus vindt zijn roots in “De Levant”. Grof gezegd het gebied ten oosten van de Middellandse zee. Het woord levant komt namelijk van het Latijnse woord Levare of het Franse lever wat beide “rijzen” betekent. Het land waar de zon opkomt. Nou sluit je ogen, proef de heerlijke zachte hummus en waan je even in De Levant. In dit recept geef ik je de mogelijkheid zelf je hummus te maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een bakje in de supermarkt kopen.

Voor een lekkere schaal heb je nodig:aardappel kikkererwt hummussalade

  • 500 gram hardkokende aardappels
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine gele paprika
  • verse peterselie
  • een klein bakje hummus
  • 3 bosuitjes
  • 1 blikje kikkererwten

Voor de hummus heb je nodig:

  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • 3 theelepels Tahin ( sesampasta)
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • zout/ peper
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel komijnpoeder (Djinten)
  •  4 eetlepels olijfolie

En zo maak je het:

-We beginnen eerst met de hummus te maken. Pak je keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten voor de hummus erin. Druk op Pulse en daarna nog een aantal keer totdat je een mooie gladde mix hebt. Schep alles vervolgens in een kommetje en zet deze apart. Je kunt er nog wat paprikapoeder overheen strooien. Zet de hummus apart tot gebruik.

-Maak de aardappels goed schoon en laat de schil erom zitten. Snij in kleine blokjes en kook ze daarna 15 tot 20 minuten met wat zout in een pan. Giet daarna af en laat even afkoelen.

-Terwijl de aardappels koken snijden we de gele en de rode paprika ook in kleine blokjes. De bosuitjes snij je in fijne ringetjes.

-Pak als laatste een grote schaal erbij en doe hierin de aardappelblokjes met de hummus en meng het geheel door elkaar. Daarna voeg je de rest van de ingrediënten toe. ( Ook het blikje met losse kikkererwten) Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper.

Aardappels kikkererwt hummussaladeaardappel kikkererwt hummussalade

Garneer ten slotte je salade met wat vers gehakte peterselie. Je kunt de salade ook een dag van te voren maken om de smaken echt goed in te laten trekken. En daarna: Heerlijk Happen!